Stephan Molier
Stephan Molier (Foto: Molier)

Auteur Stephan Molier komt naar Oosterbeek.

Stephan Molier, auteur van 'Bankier van de dood', komt op zaterdag 9 februari naar boekhandel Meijer & Siegers, van 13.00 tot 16.00 uur.

OOSTERBEEK - Voor het schrijven van zijn debuut heeft hij deels gebruik gemaakt van zijn persoonlijke ervaringen. De jonge schrijver verhuisde in 2011 naar Londen en op dezelfde dag sprong er een man van het dak van een bankgebouw. Een aantal dagen later schoot een andere bankier een kogel door zijn eigen hoofd. In het jaar dat daarop volgde maakte hij de economische crisis van dichtbij mee. Hij had een huisgenoot die werkte als assistent van een bankdirecteur. Door hem ontdekte hij de wereld van het grote geld, macht en betaalde liefde.

"Mijn tijd in Londen heeft me een kijk in de bizarre wereld van een bank gegeven", zegt Stephan Molier. "Na een jaar nam ik mijn verhalen mee naar huis en begon met het schrijven van mijn boek."

In zijn mysterie thriller schrijft hij niet alleen over actuele thema’s zoals de donkere kant van het kapitalisme en religieus terrorisme, maar ook over onbereikbare liefde. Hij weet in een diep tragisch verhaal toch absurdistische humor te verwerken.

Het verhaal gaat over James Hoffman, een mysterieuze aandeelhouder van de grootste bank ter wereld. Net zoals iedere bankier in het zakencentrum van Londen zoekt hij in de avond naar liefde in een stripclub. Als hij verliefd wordt op Daisy, het nieuwe meisje in de club dat sprekend op zijn moeder lijkt, heeft hij dringend advies nodig van iemand die begrijpt hoe de liefde werkt.

Nick Andersen besluit na een huwelijk van vier weken zijn vrouw te verlaten. Voor de eerste keer in vijfentwintig jaar maakt hij een eigen keuze en gaat bij de bank werken als assistent van James Hoffman. Met de hulp van Nick bloeit de liefde tussen James en Daisy onverwacht op, maar op dezelfde avond dat de aandeelhouder haar wil vrijkopen is ze ineens verdwenen. Nick en James gaan op onderzoek uit en komen duistere zaken uit het verleden tegen.

Meer berichten