Vrijwilliger leidt kinderen rond in de natuur
Vrijwilliger leidt kinderen rond in de natuur (Foto: Renkums Beekdal)

Enthousiaste basisschoolkinderen rondleiden in de natuur

In maart start de scholenwerkgroep van de Stichting Renkums Beekdal en IVN Ede met een cursus om enthousiaste vrijwilligers op te leiden tot schoolgids. Het is een praktische cursus toegespitst op programma’s met leerlingen van de basisschool, waarin onder andere leven in water en bos, wilde bijen en bestuiving centraal staan. Na deze cursus kunnen de deelnemers aan de slag als schoolgids voor enthousiaste schoolkinderen.

RENKUM - Kinderen genieten enorm van natuur beleven, ontdekken en onderzoeken. Met schoolkinderen op ontdekkingstocht gaan, dat doen de schoolgidsen tijdens afwisselende buitenexcursies in de gemeente Renkum.

Op 19 maart start een schoolgidscursus voor enthousiaste vrijwilligers die graag met kinderen in de natuur werken. De cursus heeft zeven bijeenkomsten op dinsdagochtenden en wordt in november 2019 afgesloten. Ook lopen de cursisten meteen mee met schoolgroepen om praktijkervaring op te doen. De cursusbijeenkomsten zijn afwisselend in Renkum of Ede.

Vooral enthousiasme om met kinderen de natuur te willen ontdekken is belangrijk. De kosten voor de cursus bedragen 30 euro, inclusief cursusmap en koffie/thee.

Kijk voor meer informatie op www.renkumsbeekdal.nl of stuur een mail naar ineke.puijk@renkumsbeekdal.nl. Aanmelden kan uiterlijk tot 5 maart via schoolgidsencursusrenkum.ede@gmail.com. Er wordt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden