Foto:

Alzheimer Café regio Renkum

Op dinsdag 27 februari vindt er van 19.30 tot 21.00 uur een Alzheimer Café plaats in de Ontmoetingskerk aan de Bentincklaan 7 in Doorwerth. Van 21.00 tot 21.30 uur is er gelegenheid tot napraten en het stellen van individuele vragen.

DOORWERTH - Als je te horen krijgt dat je met een vorm van dementie te maken hebt, kun jij zelf, maar ook jouw netwerk, steun gebruiken hoe hiermee om te gaan om zoveel mogelijk kwaliteit van leven te behouden. Mensen die direct met de ziekte dementie te maken krijgen, maar ook partners, familie en mantelzorgers. Ook hulpverleners en dienstverlening uit het netwerk van Regio Renkum zijn welkom om bijdrage leveren aan deze avonden van het Alzheimer Café door middel van hun ervaringen.

Tijdens de avonden van het Alzheimer Café wordt er volgens een herkenbare vaste structuur een thema aangeboden, meestal met behulp van gastsprekers. Tijdens deze bijeenkomst wordt er ingegaan op het beginstadium waar mensen zich ongerust maken. Heb ik nou de ziekte dementie of ben ik gewoon vergeetachtig? Wat zijn de eerste stappen naar diagnose?

De gastspreker is voormalig geriater, Marja Jellesma Eggenkamp. Zij heeft jaren als klinisch geriater in Rijnstate gewerkt. Daarnaast is er volop ruimte tijdens de avond om met mensen met dementie, mantelzorgers en beroepskrachten of andere belangstellenden ervaringen uit te wisselen. 

Meer berichten