De nieuwe trainer Jan Oosterhuis (rechts), voormalig FC Wageningen speler, nam al eerder als technisch adviseur, een training over van de nu ontslagen Lodewijk de Kruif (voorgrond). (foto: gertbudding.nl)
De nieuwe trainer Jan Oosterhuis (rechts), voormalig FC Wageningen speler, nam al eerder als technisch adviseur, een training over van de nu ontslagen Lodewijk de Kruif (voorgrond). (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Duno trainer Lodewijk de Kruif direct ontslagen

Door Gert Budding

Het plotselinge ontslag van Duno oefenmeester Lodewijk de Kruif slaat in als een bom. De magere resultaten en de sfeer was volgens hoofdsponsor Arjen Ploeg voldoende reden om de verbintenis met Edenaar direct te ontbinden. Jan Oosterhuis maakt het seizoen op de Waaijenberg af.

DOORWERTH – Lodewijk de Kruif werd samen met Richard Vacquier Droop, voorzitter voetbalvereniging Duno, maandagmorgen uitgenodigd om een kopje koffie te drinken op het kantoor van Arjen Ploeg van Stichting Duno Air. Daar kreeg De Kruif te horen dat zijn diensten niet langer wenselijk waren, direct ontslag volgde voor de ontgoochelde trainer. Ook Richard Droop stond perplex. Op de site van Duno werd het ontslag wereldkundig gemaakt. Maanavond werd de spelersgroep op het trainingsveld van WVV Wageningen op de hoogte gebracht en maakte direct kennis met Jan Oosterhuis die eerder al bij de club als technisch adviseur werkte. Aan de nieuwe oefenmeester de eer om de Doorwerthse club uit het slob te trekken. Vanavond speelt Duno de bekerwedstrijd uit tegen Longa' 30 en zaterdag de competitiewedstrijd thuis tegen WHC. "Stichting Duno Air trekt spelers aan en staat borg voor de salarissen van de voetballers en technische staf. Daar staan wij als club buiten. Maar het ontslag komt wel koud op m'n dak", weet Richard Droop van hoofdklasser Duno dat momenteel op de elfde plaats staat. De Kruif startte aanvankelijk uitstekend begin dit seizoen en draaide bovenin. Het breekpunt in het seizoen en de magere resultaten kwamen toen all rounder Hans Cooke geblesseerd raakte. De balans was zoek in het team. Er werden kinderlijke fouten gemaakt op het veld. Ondanks het feit dat Stichting Duno Air oud profvoetballers bleef leveren. Al eerder roemde Lodewijk de Kruif de kwaliteiten van Cooke, maar kon pas de laatste twee duels, de eerste viel de Oosterbeker na een half uur geblesseerd weer uit, een beroep op hem doen. Lodewijk de Kruif maakte Duno in bijna vier jaar, twee keer kampioen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden