Kids Academy

Op zondag 17 maart van 13.00 tot 15.30 uur gaat de eerste Airborne Museum Kids Academy van start. Tijdens drie workshops (ook afzonderlijk te boeken) ontdekken kinderen welke skills de Airborne soldaten nodig hadden tijdens hun missie in 1944. Vanaf heden kunnen er tickets worden besteld.

OOSTERBEEK - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Duizenden geallieerde soldaten landden rondom Arnhem deels per parachute, deels in zweefvliegtuigen om te vechten voor onze vrijheid. De veelal jonge soldaten volgden een zware opleiding alvorens ze op missie werden gestuurd. Navigeren, communicatie en hiërarchie waren belangrijke onderwerpen. In dit bijzondere herdenkingsjaar biedt het Airborne Museum kinderen de mogelijkheid om alles over deze onderwerpen te weten te komen door er zelf mee aan de slag te gaan.
De Airborne Museum Kids Academy bestaat uit drie workshops (ook afzonderlijk te boeken) die in maart, juni en oktober 2019 plaatsvinden. Het is voor jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar die graag meer willen weten over de Slag om Arnhem, geïnteresseerd zijn in geschiedenis of gewoon alles willen weten over de thema's die tijdens de workshops aan bod komen. Tickets zijn uitsluitend te koop op www.airbornemuseum.nl/kidsacademy. De kosten voor een ticket zijn 14,95 euro per keer. Een voordeelticket voor drie keer kost 39,95 euro. Kijk voor meer informatie op www.airbornemuseum.nl/kidsacademy of stuur een mail naar educatie@airbornemuseum.nl.

Meer berichten