Muziektheater Carmina Ludens

OOSTERBEEK - Op zaterdag 23 februari om 20.00 uur treedt muziektheater Carmina Ludens op in de Bernulphuskerk aan de Utrechtseweg 129 in Oosterbeek met de voorstelling 'Hart dat luistert'. Het is een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek).

Driemaal klinkt Listen, luister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen en om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzeloos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

'The hope of loving' van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de kern van de voorstelling, maar ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zelf handen en voeten te geven aan compassie. De muziek is onder andere van Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis en Runestad. De teksten zijn van onder andere Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri en Bertolt Brecht.

Kaarten kosten 15 euro per persoon (kinderen tot en met 16 jaar gratis) en zijn te koop via www.carminaludens.nl en op de avond zelf in de kerk.

Meer berichten