Foto:

Renkum krijgt nieuw gasloos schoolcomplex

Door Gert Budding

Naast het MFC Doelum verrijst het nieuwe schoolcomplex waarin de Kbs De Keijenberg en basisschool De Atlas hun gaan intrek nemen. Het hoogste punt van het moderne gebouw is bereikt, waardoor nu de afbouw start. Leerlingen van de scholen kunnen in het nieuwe schooljaar gebruik maken van de Renkumse 'Twin Towers', wel minder in omvang dan de voormalige Amerikaanse versie.

RENKUM – Opvallend dat Doelum, dat al eerder werd geopend, en de bouw van de nieuwe school vrijwel identiek zijn. De hoogte van het nieuwe complex is aangepast aan het geaccidenteerde landschap in de vallei rond de Bram Streeflandweg. Doelum en de nieuwe school, 'blokkendozen', springen wel in het oog aan de Hogenkampseweg. In juli vorig jaar tekenden wethouder Marinka Mulder en Twoine van Beijsterveldt (Buko) het bouwcontract, in november werd gestart met de fundering.

Met de oplevering van de nieuwe school gaat een wens in vervulling van de schoolbesturen SKOVV en PPO de Link Renkum. De nieuwe school vervangt de locaties de Jac. P. Thijsseschool, Albert Schweitzerschool, basisschool De Keijenberg, Don Bosco en Vita Vera. Het onder één dak onderwijzen van de basisscholieren zal een aardige duit besparen op energiekosten en bijvoorbeeld het onderhoud. Daarbij komt straks op de diverse interessante locaties in het dorp Renkum behoorlijke bouwgrond vrij.

Het nieuwe complex wordt de eerste school in de gemeente Renkum die gasloos wordt gebouwd. De schoolbesturen SKOVV en PPO de Link voegen de scholen dus samen waardoor er uiteindelijk twee scholen met elk een eigen identiteit worden gehuisvest aan de Meester van Damweg en Hogenkampseweg. De school is bereikbaar via de Meester van Damweg. De nieuw aangelegde éénrichtingsverkeer toegangsweg gaat richting de Hogenkampseweg en is alleen toegankelijk voor en aan het einde van de lesuren. Hier steekt het fenomeen Kiss & Ride zone de kop op. Kinderen worden bij de school afgezet, een kus en weer vertrekken.

Meer berichten