Wethouder Leonie Rolink en wethouder Jasper Verstand.
Wethouder Leonie Rolink en wethouder Jasper Verstand.

Opening pop-up plein

Ongelooflijk hoe de zon een rol speelde afgelopen zaterdag bij de opening van het pop-up plein. Na de presentatie door de werkgroep en de onthulling van het kunstwerk van Moniek Nooren, nam de dorpsdichter Sander Essers het woord.

DOORWERTH - Met zijn gedichten aan het plein droeg hij prachtig uit dat het plein staat voor een goed gesprek, een ontmoeting zonder oordelen, een warme plek. Daarna werden Jasper Verstand en Leoni Rolink, wethouders te Renkum uitgenodigd om te spreken. Na het gloedvolle en hartverwarmende betoog van de wethouder Jasper Verstand, waarin hij aangaf dat het plein met gereserveerde middelen is ontwikkeld vanuit gemeentelijk budget, opende hij samen met wethouder Leonie Rolink het nieuwe Pop-Upplein. Het symbolisch aan elkaar knopen van de linten gebeurde in het bijzijn van een kleine 100 belangstellenden en samen met de werkgroep van het pop-up plein.

Die werkgroep bestaat overigens gewoon uit inwoners die graag het plein verder inrichten en activiteiten willen ontwikkelen voor jong en oud. De focus is daarbij niet (af-) wachten maar 'Doen'. In Doorwerth wordt veel gesproken door diverse partijen om het Masterplan Doorwerth te realiseren. Dat neemt veel tijd in beslag en het Pop-up plein gaat het wachten aangenaam maken.

Op het Pop-up plein zijn twee bushaltes geplaatst en deze zijn zo neergezet dat je er altijd met iemand een praatje kunt houden, naast elkaar en ook tegenover elkaar. Wachten en de ontwikkelingen rondom volgen wordt dan een stuk leuker. Er komt dus geen bus, maar elkaar ontmoeten kan iedere dag. Daarnaast kan een Jeu de boule bal door iedereen worden gegooid op een echte baan, die geïntegreerd is op het plein.

De jeugd kan er met veel plezier Klooiballen door met een grote bal het stuk hout van de tegenstander om te gooien. Klooibal voor het eerst in Nederland en in Doorwerth uniek ontwikkeld. En kan er ook voor iedereen Kubb gespeeld worden. Een leuke buitenactiviteit uit Zweden met houten torens en een koning.

Deze spellen waren ook na de officiële opening op het plein te zien. Naast de vele spellen was er ook ruim tijd om elkaar te ontmoeten. Het hele evenement werd gesponsord door veel plaatselijke ondernemers die het Pop Upplein en de activiteiten een warm hart toedragen. Daarnaast wordt het pop-up plein ondersteund door Stichting Steunfonds Kruiswerk en KNHM in het kader van Kern met Pit. Deze gelden worden ingezet bij de activiteiten op het plein. Via een app en een informatiebord worden inwoners op de hoogte gehouden van de activiteiten. Doorwerth en de gemeente Renkum zijn trots zijn op dit burgerinitiatief. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden