Hulp bij belastingaangifte.
Hulp bij belastingaangifte. (Foto: de bibliotheek)

De Bibliotheek en Rechtswinkel bieden hulp bij belastingaangifte

Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen in maart terecht bij het Belastingcafé van de Bibliotheek Veluwezoom en Rechtswinkel Renkum. Op 3 locaties wordt informatie gegeven en hulp geboden bij het invullen van de aangifte. De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

REGIO - De Belastingcafés van de Bibliotheek Veluwezoom en de Rechtswinkel Renkum vinden plaats op woensdag 6 maart in het Huis van Renkum, donderdag 7 maart in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper en woensdag 13 maart in de Poort van Doorwerth.

Van 9.30 - 10.30 uur geeft Rechtswinkel Renkum informatie over inkomstenbelasting, toeslagen, erfbelasting, eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg, nieuwe tarieven, en meer. Mensen kunnen natuurlijk ook vragen stellen. Van 10.30 - 12.00 uur is er gelegenheid om samen met een deskundige van de Rechtswinkel de belastingaangifte digitaal in te vullen. Ook wordt er hulp geboden bij het aanvragen van een DigiD.

\Het Belastingcafé is voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Deelname is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. In de Bibliotheek is een folder beschikbaar waarin staat welke gegevens meegenomen moeten worden om de aangifte te kunnen doen. Deze informatie is ook te vinden via www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingdienst.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Veluwezoom gratis beveiligd computer- en internetgebruik in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Renkum. Mensen die beter willen leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid kunnen een cursus Klik&Tik of Digisterker volgen. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer berichten