De van stal gehaalde Paul Dorland kon het spel zaterdag tegen Be Quick ook niet naar zijn hand zetten. Hier brengt hij met een prachtige pass Bart Bovendeur in stelling. (foto: gertbudding.nl)
De van stal gehaalde Paul Dorland kon het spel zaterdag tegen Be Quick ook niet naar zijn hand zetten. Hier brengt hij met een prachtige pass Bart Bovendeur in stelling. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Degradatie dreigt voor Redichem

Door Gert Budding

Zaterdag derde klasser Redichem draait vooralsnog geen daverend seizoen. De ploeg van oefenmeester Eddy Hagen verloor zaterdag op het Wilhelminasportpark met 0-2 van Be Quick die duidelijk kampioensaspiratie koestert en nu de ranglijst aanvoert.

RENKUM – Redichem stond erbij en keek ernaar. Trainer Hagen kon in deze inhaalwedstrijd niet beschikken over de broertjes Mark en Niels Koenderink. En dat kwam ook duidelijk aan het licht, voornamelijk in de achterste linie waar niet adequaat verdedigd werd. Verdediger Jordy Kersten werd er een paar keer finaal uitgelopen door de spits van Be Quick en was ook niet in staat om zijn verdediging te organiseren. Coach Eddy Hagen stond zaterdag voor een moeilijke opgave. Hij moest een beroep doen op Paul Dorland en spits Bart Bovendeur die niet meer de finesses en geslepenheid heeft en hij miste duidelijk wedstrijdritme en werd, evenals Paul Dorland gewisseld. De truc mislukte. Opvallend dat de getalenteerde jeugdspeler Noah Roethof niet werd geselecteerd, hij speelt het volgende seizoen voor eerste klasser Bennekom. Redichem hield in de eerste helft met kunst en vliegwerk het hoofd boven water. Be Quick speelde een paar tempootjes hoger en scoorde direct 0-1 na de pauze. De ploeg staat onder druk en wil per se de titel binnen halen. Dat was de strekking van het verhaal van de grensrechter die tijdens de zoveelste duikeling op het veld, wel even tijd had voor een praatje. De bezoekers reageerde vaak geïrriteerd en lieten dat ook duidelijk horen. Na herhaaldelijke opmerkingen kreeg een speler van de bezoekers rood. Hij accepteerde een beslissing van de scheidsrechter niet. Vervolgens werden bij Redichem de zwakke plekken blootgelegd. Pal voor tijd bepaalde Be Quick de stand simpel op 0-2. De Renkumers kunnen zich gaan opmaken voor het restant van de competitie met als inzet degradatie te ontlopen. Redichem staat op de tiende plaats, twee punten meer dan AZ 2000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden