Dennis van de Peppel maakt zich ook verdienstelijk voor carnavalsvereniging De Dolle Instuivers. 'Dat is voor mij een warm bad'. (foto: gertbudding.nl)
Dennis van de Peppel maakt zich ook verdienstelijk voor carnavalsvereniging De Dolle Instuivers. 'Dat is voor mij een warm bad'. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Dennis van de Peppel viert 25e optreden Doelum

Door Gert Budding

Zijn eerste optreden met Dancenight 70s, 80s en 90s was vijftien jaar geleden niet direct een topper voor initiator Dennis van de Peppel. Slechts zestig personen verschenen op de dansvloer. De volgende series waren veelbelovend met honderden dansliefhebbers. Zaterdag 23 maart viert de Renkumer zijn 25e optreden in MFC Doelum.

RENKUM – De formule houdt Dennis van de Peppel feitelijk simpel. "Ik draai geen Nederlandstalige muziek", start hij resoluut achter een pilsje. Hij is ook niet direct een dj: eerder showman, entertainer. "Bij het eerste optreden in De Rijnkom waren zestig dansliefhebbers, de show hielden we in juli. Was veel te warm, heb ik van geleerd." De datums werden verplaatst naar de herfst en winter. "Vervolgens kwamen er steeds driehonderd dansliefhebbers, met als uitschieter zeshonderd." De toon was gezet. De Dancenight groeide uit tot een lokaal fenomeen.

Dennis van de Peppel kreeg met zijn kornuiten de smaak te pakken en stond zelfs een maand op een camping in Frankrijk. "Dat was een leerzame periode, maar bovenal avontuurlijk. Ik moest toen wel een maand onbetaald verlof opnemen, nu ben ik eigen baas", glimlacht Dennis van de Peppel die een dag nodig heeft om zijn apparatuur op te stellen. De verlichte dansvloer is een prima uithangbord. "In de Rijnkom huurde ik een vloer van dertig vierkante meter, nu in Doelum is er meer ruimte en wordt op de dag van het 'draaien' een vloer aangelegd van zestig vierkante meter", vertelt Van de Peppel enthousiast en heeft de dansmuziek van John Travolta tot ABBA al klaarliggen. "Als ik 'Travolta draai', is de dansvloer direct vol." Deze muziek uit vervlogen tijden spreekt nog steeds enorm aan bij de gemiddelde veertiger. "Drie jaar geleden heb ik de stekker eruit getrokken", gaat de Renkumer verder. "Ik voelde dat de animo enigszins tanende was. Dat moet je handelen, is toch een kostbare avond. Maar ik werd steeds aangesproken, het begon te kriebelen. Vandaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden