Brons voor judoka Sanne Verhagen

Tbilisi - Sanne Verhagen uit Doorwerth heeft vrijdag 29 maart een bronzen medaille veroverd tijdens het Grand Prix-toernooi in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Ze won de strijd om de derde plek in de klasse tot 57 kilogram van de Franse Sarah Leonie Cysique.

Verhagen begon haar wedstrijddag met een overwinning op de Indische Suchika Tariyal. In de tweede ronde wist Verhagen na een minuut, op straffen, te winnen van de Portugese Telma Monteiro. Een heel knappe overwinning op deze vijfvoudig Europees kampioene, die tevens goed is voor viermaal WK-zilver, WK-brons en olympisch brons. Anna Borowska uit Polen was haar tegenstander in de kwartfinale. Na een spannende strijd wist Verhagen op mooie wijze te scoren en plaatste zich hiermee voor de halve finale. In deze halve finale verloor Verhagen met een waza-ari van Nora Gjakova uit Kosovo, de huidige Europees kampioene. De laatste wedstrijd om het brons in de klasse tot 57 kilogram gooide ze de Française Sarah Leonie Cysique met een schouderworp op haar rug. Daarmee won Verhagen haar eerste medaille dit jaar.

Sanne Verhagen traint op Sportcentrum Papendal en woont in Doorwerth. Met deze mooie prestatie heeft ze ook waardevolle punten behaald voor het Olympisch kwalificatietraject. Verhagen is blij met haar medaille. Eerdere wedstrijden dit jaar in Düsseldorf en Tel Aviv liet ze ook uitstekende judopartijen zien maar lukte het haar niet om een podiumplek te behalen. Komende maand neemt ze waarschijnlijk deel aan het Grand Slam-toernooi dat van 10 tot en met 12 mei in Baku (Azerbeidzjan) plaatsvindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden