Net geen promotie voor DKOD

Sportief wil het vooralsnog niet helemaal lukken met korfbalvereniging DKOD. De club uit Heelsum dartelt vrolijk en ontspannen rond in de derde klasse, promotie in de zaalcompetitie zat er dit jaar niet in, ondanks het feit dat de ploeg van oefenmeester/speler Jaap Jochems won met 18-15 van Midlandia.

RENKUM – Paralellen treffen met het verleden bieden geen soelaas. Het bruisende spel van jaren geleden, hoofdklasse en in landelijke finale gestaan in Ahoy, is ver verleden tijd en streeft de club ook niet na. Daarvoor ontbreken simpel weg de middelen momenteel. DKOD moet het voornamelijk hebben van spelers uit eigen gelederen. "Toch hebben we een prima zaalseizoen gedraaid", vertelt Jaap Jochems. "We kwamen slechts één punt te kort voor een promotieplaats. We hebben alleen van de topploegen verloren. Eerlijk gezegd kijken we niet naar een klasse hoger. Daarvoor ontbreekt kwaliteit. We spelen elke week met een ander team. Niet altijd de sterkste formatie. We hebben namelijk zes heren en zes dames, een tweede team heeft DKOD niet. We rouleren steeds door waardoor iedereen aan spelen toe komt. Derk Jan Hooijer stopt aan het einde van het seizoen, en bij sommige spelers hangt er nog een vraagteken boven het hoofd of ze door gaan. Promotie naar een klasse hoger zou voor ons desastreus worden. De gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen dat de sfeer uitstekend blijft. En de vraag is of dat ook zo blijft als je promoveert en vaak met grove cijfers verliest. "

Zakelijk gaat het de Heelsumse korfbalclub voor de wind. Tijdens de pauze van de wedstrijd in Doelum presenteerde de sponsorcommissie van de club twee nieuwe sponsors. Greenhouse Geo Power uit Wageningen en Janssen Carwash&Cleaning uit Renkum steunen de vereniging met respectievelijk nieuwe jassen voor de jeugdtrainers en nieuwe korven. Vader Henk en zoon Mark Janssen probeerden direct de korven uit waaruit bleek dat beiden ooit behoorlijke schutters waren. DKOD gaat zich nu opmaken voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden