Het bestuur van de stichting de '8 van Heelsum' samen met enkele kinderen van de dikke banden race op de fiets. Foto: gertbudding.nl
Het bestuur van de stichting de '8 van Heelsum' samen met enkele kinderen van de dikke banden race op de fiets. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

'8 van Heelsum' in ander vorm gegoten

Door Gert Budding

De tweede editie van de wielerronde de '8 van Heelsum' gaat niet door in de vorm die de organisatie voor ogen had. De grote sponsors om het festijn financieel te dragen blijven uit, ook de gemeente Renkum verleent geen ondersteuning. Hierdoor krijgt de wielerronde een andere insteek. Het wedstrijdelement maakt plaats voor sport en spel. Het evenement is nu de '8 van ons allemaal'.

HEELSUM – De amateurwielerwedstrijd wordt van het programma geschrapt. Bovendien moet Hans de Kruijf en zijn kornuiten nu uitwijken naar het park Hartenstein in Heelsum. "Bij de gemeente was vanwege het begrotingstekort geen euro aanwezig om het evenement te ondersteunen. Wij stonden voor de keus om het evenement te schrappen of het programma om te gooien. In samenspraak met de sponsors gaat het festijn toch door, daar zijn we dankbaar voor."

Het wedstrijdelement is enigszins naar de achtergrond geschoven. Het programma staat nu meer in het teken van sport en spel. "Er is livemuziek met diverse bands en zangers. Op het terrein komt ook de volleybal bus en diverse sportverenigingen vertegenwoordigen hun sport." De dikke bandenrace opent op zondag 26 mei de '8 van Heelsum'. "Dat is voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar", gaat Hans de Kruijf enthousiast verder en is geenszins uit het veld geslagen. "Het was ook nog de vraag of we op tijd een vergunning zouden krijgen, het spektakel is namelijk verhuist naar het park Heidestein." De Kruijf wil de gehele gemeente Renkum betrekken bij het wielerspektakel dat nu voor de tweede keer in Heelsum wordt gehouden. "De '8 van Heelsum' is nu dus de '8 van ons allemaal', en zal vervolgens elk jaar in een ander dorp worden gehouden. Volgend jaar is het in Oosterbeek."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden