Bjorn van den Brink was maandag twee keer succesvol in Renkum.Foto: gertbudding.nl
Bjorn van den Brink was maandag twee keer succesvol in Renkum.Foto: gertbudding.nl (Foto: )

ONA wint derby van CHRC

Door Gert Budding

Volledig ontspannen nam de bijna 80-jarige ONA' 53 verzorger Frans van Ernst plaatst in het clubhuis van CHRC. Zijn blik verraadde zelfvertrouwen. De spelers uit Wageningen zijn topfit, stond er op zijn gezicht te lezen. De Renkumers zijn momenteel niet in hun beste doen en verloren binnen drie dagen twee keer.

RENKUM – Zaterdagavond verloor CHRC van Nageren (1-3) en maandag van ONA' 53 (1-2). De grote man bij de Wageningers was de jonge Bjorn van den Brink, hij scoorde beide Wageningse doelpunten. Feitelijk stond er niet veel meer op het spel. ONA' 53 gaat volgend seizoen op zaterdag voetballen en voor CHRC zijn de kansen op een periodetitel volkomen verkeken. Frans van Ernst genoot tijdens de wedstrijd. De Wageninger is geen onbekende in het Renkumse, in een grijs verleden trainde en speelde hij voor Redichem.

CHRC trainer Chris van de Peppel was minder vrolijk. Hij zag alleen Davey Jansen scoren. "We hadden toch met 6-3 moeten winnen", vertelt van de Peppel. "Begin dit seizoen dacht ik, dat de defensie de zwakke schakel zou zijn. Met de goede gedreven spitsen was het gewoon een doelpunt meer maken dan de tegenstander. Nu blijkt het andersom." Van de Peppel zag ook dat ONA-doelman Rik Jansen enkele fraaie reddingen verrichtte. Van de Peppel was er klaar mee en drukte nu al verjonging door. Jordy Kruissink, Mettin Osman, Marcello Raath en Valdemar Groenevelt kregen maandag speelminuten. Speler Chika Okere neemt het volgende seizoen het trainingsstokje over van Van de Peppel. "Zeven spelers hebben toegezegd naar CHRC te komen, vier daarvan zijn absolute basisspelers."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden