Vader Huub (r) en zoon Jan Mussé op het terrein aan de Doorwerthse heide. Foto: gertbudding.nl
Vader Huub (r) en zoon Jan Mussé op het terrein aan de Doorwerthse heide. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Autosloperij stopt na bijna 60 jaar

Door Gert Budding

Het terrein van autosloop- en recyclingbedrijf Mussé aan de Doorwerthse heide in Heelsum verdwijnt op termijn. Jan Mussé gaat zich vestigen in Ruurlo en zoekt een ander segment om zijn brood te verdienen. Op een zeer groot oppervlakte en schuur denkt de Renkumer aan een caravanstalling.

HEELSUM – "Maar geen sloop meer", vertelt hij nadrukkelijk. Jan Mussé blijft in ieder geval tot aan het einde van het jaar zijn werkzaamheden in Heelsum voortzetten. "Er zijn een aantal belangstellenden voor het perceel, maar er zijn nog geen knopen doorgehakt", weet vader Huub Mussé (72). "We blijven voorlopig nog actief aan de Doorwerthse heide.", vult Jan Mussé aan. "Mijn woning in Renkum is verkocht en ik verhuis over enkele maanden naar Ruurlo."

In de jaren zestig startte opa Jan een sloopbedrijf aan de Bosweg. "Dat was meer het opruimen van oorlogstuig, maar ook jeeps. Later kwamen daar ook sloopauto's bij. Mijn vader Huub liep toen al mee", vertelt Jan Mussé op het terrein waar altijd beweging is en slooponderdelen worden verkocht. "De reden dat ik stop is dat internet veel kapot maakt. Er worden veel plastic onderdelen verkocht. Onze verdiensten lopen terug. Daarbij is de regelgeving bijna niet meer te hanteren met allerlei pittige milieuvergunningen."

Jan Mussé nam begin deze eeuw het bedrijf over van zijn vader Huub op de locatie in Heelsum. "We zijn in 1998 hierheen verhuisd en mijn vader heeft het bedrijf verder opgebouwd. Natuurlijk was het een moeilijke beslissing om te gaan verhuizen, maar ik heb in Ruurlo een grote boerderij gekocht en enorm grote schuur. Ik wil me daar dus gaan richten op stalling van caravans, maar daar kan ik natuurlijk niet van leven", zegt de 52-jarige Jan Mussé. "Naast de stalling ga ik ook handelen in rijdende auto's, geen sloop meer."

Meer berichten