Na het gelijkspel werd een feestje gevierd in Oosterbeek. Foto: gertbudding.nl
Na het gelijkspel werd een feestje gevierd in Oosterbeek. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

OVC klaar voor promotie

Door Gert Budding

Hij liet zich gewillig onderdompelen in een bierdouche waar de spelers verantwoordelijk voor waren. OVC' 85 trainer Bosch genoot zichtbaar en daar had hij alle reden voor. De Oosterbekers plaatsten zich na het gelijkspel tegen ESA (2-2) voor de nacompetitie, met zicht op promotie naar de zaterdag tweede klasse.

OOSTERBEEK - OVC is klaar voor promotie, meent voorzitter Daniel Corbeek. "De doelstelling dit seizoen was handhaven, dat er nu promotiekansen zijn is natuurlijk prachtig. Ja, we zijn klaar voor de tweede klasse. Het volgende seizoen komen er nog vijf of zes nieuwe spelers bij." Bosch heeft een prima team, met enkele bepalende spelers. Van Weelden en Bilstra speelden enkele seizoenen geleden bij de huidige hoofdklasser Duno. Van Weelden is multifunctioneel inzetbaar en staat hoog op de topscorelijst. Zaterdag in het cruciale duel tegen ESA zette Bosch hem in de achterhoede als laatste man. Daar had de lange speler de handen vol aan het snelle spel van de Arnhemmers. In de eerste twintig minuten werd OVC veelvuldig op eigen helft gedrukt. ESA-doelman Elbers kreeg pas na 17 minuten de eerste bal op doel, nadat zijn teamgenoot Sangi de stand op 0-1 had bepaald.

De Arnhemmers moest winnen om nog een kansje te behouden op de periodetitel. Plots viel de gelijkmaker na een fout in de Arnhemse defensie. Van de Weerd scoorde beheerst (1-1) en Van den Drieschen maakte 2-1. Na de pauze drong ESA opnieuw aan, de vele prima kansen werden echter niet benut. Pas in de laatste minuut maakte Titasoleij de gelijkmaker. OVC hield de poort vervolgens gesloten en vierde vervolgens een uitbundig feestje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden