Opening Het Rijnhuis in Renkum

Op woensdag 29 mei wordt Het Rijnhuis op feestelijke wijze geopend door burgemeester Agnes Schaap van gemeente Renkum. Van 14 .00 tot 16.00 uur is er een open dag voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Het Rijnhuis ligt op de hoek van de Groeneweg en Schoolweg in Renkum. Het voormalige schoolgebouw is geheel gerenoveerd, zonder haar authentieke uitstraling te verliezen.

RENKUM - Het is de 40e kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven. Mensen met een vorm van dementie, waaronder bijvoorbeeld Alzheimer of Parkinson kunnen hier wonen in een veilige en vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige én betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Iedere locatie biedt plaats aan twintig bewoners, zo ook Het Rijnhuis. De bewoners hebben een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen.

Het Rijnhuis is toegankelijk voor iedereen met een vorm van geheugenverlies en een zorgprofiel van VV05 en VV07. De prijsstelling van Dagelijks Leven is zodanig dat de woonzorg ook voor mensen, die naast een AOW geen extra inkomen genieten, betaalbaar is. Er zijn nog enkele studio's beschikbaar!

Locatiemanager Martina Dijkstra-Wattel "Ik ben er super trots op dat ik de locatiemanager mag zijn van Het Rijnhuis. Hier kan ik namelijk écht iets betekenen voor de mensen en tijd en aandacht aan ze geven. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis."

Het Rijnhuis ligt midden in de wijk. Martina "Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig verbinding met bewoners uit de omgeving en wordt er zo veel mogelijk gestreefd naar mogelijkheden om de bewoners van Het Rijnhuis, net als de buurtbewoners, deel uit te laten maken van de wijk. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines."

Wilt u meer weten?

Martina Dijkstra-Wattel is de locatiemanager van Het Rijnhuis en staat u graag te woord en/of kan u desgewenst een rondleiding geven. U kunt haar mailen M.Dijkstra@dagelijks-leven.nl of bellen 06 – 12 20 67 14.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden