Foto: Emiel Vermeer kreeg het kampioensshirt aangeboden van de spelers. Foto: gertbudding.nl
Foto: Emiel Vermeer kreeg het kampioensshirt aangeboden van de spelers. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

RVW kampioen

Door Gert Budding

Hij wilde pertinent de kampioenswedstrijd van RVW mee maken. Toen de voormalig selectiespeler Emiel Vermeer, hij heeft een dwarslaesie, in een rolstoel het veld opgereden werd, verstomde even de feestvreugde na het behalen van de titel. De spelers schonken Emiel Vermeer het kampioensshirt.

RENKUM – RVW speelde onder leiding van Peter van den Borden een uitstekend seizoen. Ook De Paasberg moest geloven aan de Renkumse dadendrang met als gevolg 8-0, door treffers van Stefan Aalbers (5), Luuk Hendriks (2) en Sam van Dreven. RVW smachtte naar promotie, zestien jaar geleden werd het laatste kampioenschap behaald. De club is klaar voor de vierde klasse. Dat onderstreept voorzitter Dick van Deest. "We hadden ons het doel gesteld te promoveren. Na de winterstop hebben we niet meer verloren. We zien uit naar de derby's tegen CHRC en wellicht SDOO." Van Deest wil oefenmeester Peter van den Borden voor langere periode vastleggen. "Hij heeft al getekend voor het naderende seizoen en ook het seizoen daarop bieden we hem een contract aan. Hij komt van OVC' 85, maar Peter is een RVW-er geworden."

Voor het duel dacht RVW spits Stefan Aalbers dat hij drie doelpunten moest maken om regionaal topscorer te worden.

"Dat zou mooi zijn, maar het kampioenschap is belangrijker." Ondanks het feit dat Aalbers zondag vijf keer raak knalde, kwam hij uiteindelijk toch nog enkele doelpunten te kort, de concurrentie scoorde eveneens. Geen onbelangrijk detail. Een goede grensrechter 'pakt' punten voor zijn club. En daar maakte Henk van Capelleveen beslist geen uitzondering op. Hij en geheel RVW vierde het feest na afloop uitbundig. De bierpomp maakte overuren: een uur lang gratis pils.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden