Burgemeester Agnes Schaap verraste de basisschoolleerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek met een bezoek aan de klas
Burgemeester Agnes Schaap verraste de basisschoolleerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek met een bezoek aan de klas (Foto: )

Remi kinderburgemeester gemeente Renkum

Met trots maakt gemeente Renkum bekend dat Remi Bakker (11) is gekozen tot kinderburgemeester. Burgemeester Agnes Schaap verraste de basisschoolleerling van de Bernulphusschool in Oosterbeek met een bezoek aan de klas.

OOSTERBEEK - In het bijzijn van klasgenoten en familie werd het nieuws groots gevierd. De nieuwe kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd op woensdag 29 mei om 19.30 uur tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis. Kinderburgemeester Remi vertegenwoordigt het komende jaar alle kinderen van de gemeente Renkum. Als ambassadeur van de gemeente gaat hij samen met burgemeester Agnes Schaap mee naar evenementen en officiële gelegenheden, om deze te openen of een toespraak te houden. Om kinderburgemeester te worden konden Renkumse basisschoolleerlingen uit groep 7 een sollicitatiebrief schrijven. In totaal solliciteerden 21 kinderen en werden uitgenodigd zich voor te stellen aan een selectiecommissie die bestond uit burgemeester Agnes Schaap, wethouder Marinka Mulder en leden van de gemeente- en jongerenraad. Vier kandidaten werden uitgenodigd voor een verdere kennismaking. Uiteindelijk werd Remi gekozen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden