Peter van den Borden gaat zijn vijfde jaar in bij zondag vierde klasser RVW.
Peter van den Borden gaat zijn vijfde jaar in bij zondag vierde klasser RVW. gertbudding.nl

RVW-trainer Van den Borden teleurgesteld

6 september 2021 om 20:19 Overig

Toezeggingen hebben kennelijk geen waarde

RENKUM Peter van den Borden is geen klager, hij weet dat je op laag amateurniveau niet veel kunt eisen. Maar de RVW-oefenmeester is hevig teleurgesteld in enkele spelers die aangaven naar de Renkumse club te komen, maar op het laatst afzegden.

Gert Budding

Daar kan Peter van den Borden moeilijk mee uit de voeten. “Je maakt een bepaalde voorstelling voor het naderende seizoen, maakt plannen en ineens kun je die in de prullenbak gooien. De spelers die hadden toegezegd ken ik, allemaal goede spelers voor de zondag vierde klasse. Maar toezeggingen hebben kennelijk geen waarde meer. Jammer, het zag er goed uit”, vertelt Van den Borden. “Het betekent dat ik nu een krappe selectie heb, er hoef maar iets te gebeuren en je komt spelers te kort. De spelers uit het tweede elftal steunen het eerste team, zijn altijd bereidt om in te vallen.” Peter van den Borden steunt het bestuur van RVW dat er geen spelers worden betaald. “Dat is de structuur van de vereniging en ik vind het goed dat er een streep wordt getrokken. Bovendien, ik ga er niet over, dat is een bestuur kwestie en die respecteer ik.” 

Van den Borden kan terugvallen op spelers die hem door dik en dun steunen. Doelman Sander Velt is teruggekeerd, Luuk Hendriks, Roy van Lagen en spits Stefan Aalbers vormen in grote lijnen de basis. “De basis is een goede selectie, maar er mogen inderdaad niet te veel schorsingen of blessures zijn. Dan komen we knel te zitten.” In het bekertreffen tegen SCD’33 speelt het team van Van den Borden behoorlijk (2-2), ondanks het feit dat Sander Bos, Kevin Rozijn en Ivo Klomp absent waren. “In feite is het bekerduel ons eerste oefenduel, dan laat ik de strijd om de Wageningen Cup even buiten beschouwing. Er waren wel oefenduels gepland, maar die konden om diverse redenen niet doorgaan.” 

Van den Borden heeft een duidelijke zienswijze wat betreft de toekomst van het Renkums voetbal. “Persoonlijk denk ik dat je er niet aan ontkomt om te fuseren. Ik weet nog wel dat er in Oosterbeek ook enorme tegenspraak was ten aanzien van de fusie, nu spelen ze op hoog niveau. Voetbaltechnisch zou het in Renkum beter worden, voor sponsors zou het ook aantrekkelijk zijn. Het zal voor de kleinere clubs, zoals RVW, steeds moeilijker worden in de toekomst. 

Ook omdat het zondagvoetbal langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Maar dat speelt al langer, voetballers willen de zaterdagavond kennelijk anders benutten, dan met de gedachte bij het voetbal. Daar heb je als trainer mee te maken”, doceert Peter van den Borden die zijn vijfde seizoen in gaat bij RVW. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij RVW en heb er niet over nagedacht om een andere club te zoeken. Maar je weet natuurlijk niet wat er straks op je pad komt”, zegt de rustige oefenmeester die vindt dat de sfeer in het team een van de belangrijke pijlers vindt voor optimaal resultaat. 

advertentie
advertentie