Albert Bos (Dorpsplatform Oosterbeek) en Hans Cornelissen (Adviesraad Sociaal Domein) delen in de pauze hun concrete acties.
Albert Bos (Dorpsplatform Oosterbeek) en Hans Cornelissen (Adviesraad Sociaal Domein) delen in de pauze hun concrete acties. PR

Alliantie sociaal-maatschappelijk organisaties Renkum van start

10 september 2021 om 18:35 Lokaal Deel je nieuws

Doorwerth – Afgelopen vrijdag was het officiële startmoment van de Alliantie van sociaal-maatschappelijke organisaties in de gemeente Renkum. Met enige vertraging, in verband met de langdurige periode aan coronamaatregelen, kwamen eindelijk de vertegenwoordigers van groot aantal organisaties bij elkaar in Ons Middelpunt in Doorwerth.

Burgerinitiatief
Enkele jaren geleden stond het burgerinitiatief Zonnewijzer op, dat zich wilde inzetten voor het ontsluiten van informatie over aanbod van zorg en welzijn voor ouderen. En zorg wilde dragen voor een goede informatievoorziening aan met name de wat oudere inwoner van de gemeente Renkum. Om dit doel te behalen brachten zij meerdere organisaties om tafel, die gaandeweg hun stokje overnamen en uitgroeiden tot dit samenwerkingsverband. Niet een organisatie, maar gemeenschappelijke vragen en de zelfgegeven opdracht staan centraal in de concrete aanpak van deze Alliantie. Zo zullen er bijvoorbeeld, in de komende tijd, vrijwillige ouderenadviseurs (VOA) worden opgeleid om in de gemeente aan de slag te gaan. En men geeft aan dat meer van dit soort acties zullen volgen.

Organisaties die nog niet zijn aangesloten en interesse hebben kunnen zich melden op alliantie@renkumvoorelkaar.nu . Voor meer informatie kan men terecht op www.renkumvoorelkaar.nu/alliantie.

advertentie
advertentie