Wibo Teerlink is eigenaar van Bureau Cambium aan de Weverstraat in Oosterbeek.
Wibo Teerlink is eigenaar van Bureau Cambium aan de Weverstraat in Oosterbeek. (Foto: )

Ik geniet er nu van er 'altijd te zijn'

In de 'Estafette van de Rijn en Veluwe' wordt iedere week een min of meer bekende inwoner van de gemeente Renkum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere inwoner van de gemeente Renkum. Deze week Wibo Teerlink.

Naam: Wibo Teerlink.
Geboren: In 1977.
Woonplaats: Oosterbeek.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben verliefd op Ike en hebn twee dochters Hasse en Doutzen.
Hobby's: Voetballen wel inclusief de derde helft.
Opleiding:Gestart met Maritieme Techniek aan de TU Delft. Uiteindelijk de gecombineerde opleiding stuurman en machinist op de Hogere Zeevaartschool afgerond.
Huidige beroep: Ik ben eigenaar van Bureau Cambium aan de Weverstraat in Oosterbeek. Ik adviseer en verkoop duurzame en milieuvriendelijke bouw- en afwerk producten. Mijn passie en specialiteit ligt in de diverse toepassing van bamboe materialen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het hebben van een eigen bedrijf geeft mij enorm veel vrijheid. Ik heb een carrière als 'zeeman' gehad, daarna als projectleider in de scheepsbouw. Het was erg leuk werk. Maar ik was acht maanden per jaar van huis. Dat was niet te combineren met een jong gezin. Met mijn bedrijf aan huis geniet ik er van er nu 'altijd te zijn'. Ik hou er van iets moois te creëren, dat ook lang mee gaat. Ik zie het als uitdaging, dat met milieuvriendelijke producten te doen en daar anderen ook van te overtuigen. Er is bijna altijd wel een milieuvriendelijke alternatief beschikbaar. Praktisch niet haalbaar, maar theoretisch zou je de complete vraag aan wereldwijde bouwmaterialen kunnen vervangen door bamboe uit beheerde bossen in Azië.
Verder actief: Naast mijn bedrijf en gezin bijna altijd aan het verbouwen en doen vrijwilligerswerk bij sportclubs en lokale initiatieven, als ik tijd over heb. Onlangs heb ik het stokje overgedragen als penningmeester van het eerste Broodfonds in onze gemeente, een sociaal vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen waar ik mede oprichter en bestuurslid van was.
Stamcafé: 't Pumke.
Favoriete club: Ostrabeke.
Krant: De Speld.
Film: De film 'Broers'.
Sport: Voetbal.
Vakantieadres: Camping Rijnoever Oosterbeek en Camping Les Murets in de Ardennen.
Slecht in: Ik ben een kritisch analist, daar maak je niet altijd vrienden mee.
Goed in: Ik ben een kritisch analist, daardoor ben ik in staat mijn eigen mening te vormen en daar naar te handelen.
Hekel aan: Dat politieke, economische en financiële systemen het individu beperken in het hanteren van een 'menselijke-maat'.
Spijt van of over willen doen: Ik heb niet snel echt spijt. Ik vind het wel jammer dat na acht jaar ondernemen in Oosterbeek de samenwerking met de gemeente en veel ander ondernemers in de buurt zo slecht is, zelfs frustrerend.
Goede voornemens: Van bovenstaande niet wakker te liggen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Er weer langere periodes op uit trekken in de wereld.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Werelds grootste conservenblik; de nieuwbouw op het voormalig Mooi-Land terrein. Ik zeg altijd; "je mag niet iets afbreken, als je er niet iets mooiers voor terug kan zetten".
Mooiste plekje in de gemeente Renkum: Zweiersdal.
Estafettestokje gaat naar: Daniel Corbeek, onder andere voorzitter van voetbalclub OVC'85.
Omdat:Omdat ik erg benieuwd naar zijn achtergrond en drijfveer om met passie zoveel tijd in een voetbal club te steken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden