Mike Vermeij blijft zondag vierde klasser RVW in ieder geval nog een seizoen trouw. Foto: gertbudding.nl
Mike Vermeij blijft zondag vierde klasser RVW in ieder geval nog een seizoen trouw. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Clubliefde boven status topamateur

Door Gert Budding

De weg naar de amateurvoetbaltop was geplaveid voor doelman Mike Vermeij dat met RVW promoveerde naar de zondag vierde klasse. Eerste klassers Bennekom (zaterdag) en De Bataven (zondag) hengelden naar zijn kwaliteiten, maar vingen uiteindelijk bot.

RENKUM – "Mike Vermeij blijft bij ons", gaf RVW-voorzitter Dick van Deest al eerder opgelucht aan. Maar het had niet veel gescheeld of de 23-jarige doelman had de overstap naar het lucratieve topamateurvoetbal gemaakt. Vooralsnog bedankte Vermeij voor die status met een prima vergoeding. Toch knaagt het aan hem, laat hij soms doorschemeren in het gesprek waar hij de woorden zorgvuldig kiest. "Het eerste gesprek met 'Bennekom' enkele weken geleden was prima, een mooie club dat speelt voor prijzen. Ik ben automonteur en moet soms zaterdags werken. Dat wist ik ook toen ik het gesprek aanging, maar wilde aftasten wat de mogelijkheden waren.

Mike Vermeij
blijft bij RVW

Ik stelde ook de vraag hoe serieus het voetbal bij Bennekom wordt benaderd. Bij RVW drinken we na de wedstrijd gewoon een pilsje, volgens de bronnen was dat bij Bennekom niet anders. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt, ook met op het oog dat ik soms zaterdags moet werken." Maar met het gedegradeerde De Bataven is een ander verhaal en speelt wel op zondag. "Klopt. Ik had vier dagen voor de overschrijvingsdatum een gesprek in het Grand Café in Oosterbeek met een delegatie van De Bataven. Ik ging onbevangen, maar wel geïnteresseerd het gesprek in. We spraken onze verwachtingen uit, de klik was er direct.

RVW-trainer Peter van de Borden vroeg ik om raad, hij vertelde je moet doen wat je hart je ingeeft. Toen ging mijn gevoel een rol spelen, ik ben negentien jaar lid van RVW: de clubliefde kwam bovendrijven. In mijn optiek kon ik RVW vier dagen voor het einde van de overschrijvingsdatum niet in de steek laten.

De club kon niet meer op zoek naar een andere doelman. Ook die kans heb ik laten schieten, we hebben over bedragen gesproken, het was wel lucratief. Maar geld vind ik geen goede reden om je club te verlaten. Ik ben een gevoelsmens, maar heb ook ambities."

Voor velen lijkt de keuze van Mike Vermeij onbegrijpelijk, andere prijzen zijn clubliefde boven de status van betaald topamateurvoetballer. "Was De Bataven eerder gekomen, dan had ik de stap gewaagd. Was daar niet bang voor. Ik wil ook graag mijn sportieve plafond weten. Misschien krijg ik het volgende seizoen een nieuwe kans. De clubs zullen me blijven volgen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden