Hannes Rensen (rechts) had het zwaar te verduren in het wespennest van Wodanseck.
Hannes Rensen (rechts) had het zwaar te verduren in het wespennest van Wodanseck. gertbudding.nl

CHRC wint van Wodanseck

3 oktober 2021 om 23:48 Overig

Elke aanval ging over links

WOLFHEZE De duidelijke stem van CHRC-oefenmeester Chris van de Peppel bereikte tijdens de rust in het duel tegen Wodanseck aanmerkelijk enkele decibels hoger. Hij verfoeide het optreden van zijn team in alle toonaarden. Het effect was duidelijk. De Renkumers wonnen met 2-5 van de ploeg uit Wolfheze.

Gert Budding

Het pretentieuze CHRC had direct al geen afdoende antwoord op het felle spel van Wodanseck met forse charges. Het team van Van de Peppel kreeg eerder geen vat op de tegenstander dat soms verbluffend de aanval zocht, maar ook aandoenlijk in de passing. Ballen werden lukraak over de zijlijn getrapt, gespeend van elke vorm van doordacht spel, dat heimelijk werd afgedaan met een glimlach. Wodanseck moet het vooral hebben van keihard knokken. En als ze dan ook nog het geluk hebben dat de tegenstander, in dit geval CHRC, het er met de pet naar gooit, stijgt het zelfvertrouwen. 

CHRC speelde zaterdag in Wolfheze niet slim, elke aanval ging over links waar Lenie Onderstal het aanspeelpunt was. Wodanseck zette op die flank al het geschut in waardoor de Renkumers gefrustreerd raakten. Nagenoeg alle aanvallen werden vroegtijdig onderbroken. Na een handje vol mogelijkheden maakte Lenie Onderstal prachtig 0-1. Maar ook toen nog kon CHRC niet overtuigen, misverstanden volgden elkaar op. De spelers raakten onderling geïrriteerd en maakten dat in woord en gebaar duidelijk. Toen kwam Chris van de Peppel van de bank en schalde luidkeels “Jullie moeten niet tegen elkaar uitleggen hoe het moet in het veld, maar het laten zien.” Even daarvoor had Wodanseck na de openingstreffer van Onderstal 1-1 laten aantekenen door Jesse Wensing. De inzet was voor CHRC-doelman Thomas Vlastuin te veel. De goalie verrichtte vervolgens enkele goede reddingen, maar was niet echt klemvast. CHRC kwam in de tweede helft beter voor de dag, na vermanende woorden van Van de Peppel. Zijn collega Pascal Gertsen probeerde zijn team te sturen, “Jongens houdt de bal in de ploeg”, klonk het wanhopig maar de ploeg schoot op diverse fronten te kort. Rik Nijhuis schoot CHRC naar 1-2 en Lenie Onderstal maakte 1-3. Wodanseck kwam verrassend terug (2-3), Hannes Rensen en Rik Nijhuis bepaalden de stand op 2-5.

advertentie
advertentie