Ondanks de warmte werd er in de strijd om het Nederlands padel jeugdkampioenschap en het Gelders Padel Championship fel gestreden.
Ondanks de warmte werd er in de strijd om het Nederlands padel jeugdkampioenschap en het Gelders Padel Championship fel gestreden. (Foto: )

Padel top van Nederland in Renkum

Door Gert Budding

Vorige week werd voor de tweede keer het Gelders Padel Championship in Renkum verspeeld. De finale partijen waren zondag. Om het padel meer onder de aandacht te brengen werd zondagmorgen onder auspiciën van de KNLTB ook de strijd om het Nederlands jeugdkampioenschap gehouden.

RENKUM – Het team Racket Centrum Houten versloeg team Udenhout en werd daarom Nederlands jeugdkampioen. Later op de dag werden Bob Mantel en Roald Hulshof (herendubbel Bakkershaag), Femke Hendriks en Brigitte Sipkema (damesdubbel OTV) en Rob en Ellen Bos (gemengd Bakkershaag) gekroond tot Gelders Padel kampioen.

Medeorganisator Erwin Koop van het Gelders Padel Championship had contact met Henrie van Beusekom, functionaris bij de KNLTB met ook het padel in zijn portefeuille. "Vorig jaar was hij ook aanwezig bij de eerste editie van het Gelderse Padel Championship. Kennelijk sprak de entourage en de organisatie hem aan. Maar ik was toch verrast dat de bond de play-offs van het Nederlands jeugdkampioenschap Padel in Renkum wilde houden."

De initiatiefnemers Erwin Koop en Jacques Budding handelde vorig jaar bij de eerste strijd om het Gelders Padel Championship slagvaardig en hengelde het toernooi binnen. Ook andere toonaangevende tennisverenigingen in Gelderland lagen toen op de loer om het meerdaagse toernooi te organiseren. Vervelend was dat tennisvereniging Keltenwoud uit Bennekom in dezelfde week het Padel kampioenschap houdt, maar onder auspiciën van de Padel Bond. "Volgend jaar moeten we dat beter op elkaar afstemmen. We vissen nu in dezelfde vijver", vertelt Erwin Koop enigszins teleurgesteld.

Het Gelders Padel Championship krijgt smoel. Verdeeld over diverse categorieën waren er ruim vijftig inschrijvingen. Victor Ruissen en zijn vader Fred uit Bennekom werden vorig jaar Gelders kampioen. Het duo was afgelopen week in Renkum niet van de partij. Het Nederlands kampioenschap van de Padel Bond in Bennekom had meer aantrekkingskracht op de Bennekommers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden