Foto:

Landgoed Oorsprong is prachtig

In de 'Estafette van de Rijn en Veluwe' wordt iedere week een min of meer bekende inwoner van de gemeente Renkum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere inwoner van de gemeente Renkum. Deze week: Daniël Corbeek

Naam: Daniël Corbeek.
Geboren: In Arnhem, in 1972.
Woonplaats: Oosterbeek.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Liesbeth, twee kinderen: Joep en Saar.
Hobby's: Sport in de breedste zin waarbij ik voetbal, hockey, golf en wielrennen het meest probeer te volgen. Helaas heb ik dit eerste half jaar te weinig tijd genomen om zelf op een veld te staan, het is dus voornamelijk gebleven bij kijken. Overigens beschouw ik de taken voor OVC'85 ook als hobby.
Opleiding: Nederlands recht in Nijmegen.
Huidige beroep: Ik ben advocaat en heb samen met een partner een advocatenkantoor aan de Sonsbeekweg in Arnhem dat Corbeek Frijns advocaten heet. Dat kantoor heb ik in 2006 opgericht en sindsdien staan we daar met name op een tweetal rechtsgebieden onze cliënten bij. In mijn eigen praktijk behandel ik voornamelijk arbeidsrechtelijke zaken.
Wat vind je leuk aan dit werk: Leuk aan het werk is de dynamiek van de dag, het niet voorspelbare verloop er van. Het is nooit saai. Ook het helpen van anderen, een oplossing te bereiken in een geschil, geeft mij voldoening.

Dat je daarvoor diep in een omvangrijk dossier moet duiken om die oplossing te vinden of juist dat te vinden wat de zaak in het voordeel van je cliënt kan beslissen, dat vind ik mooi aan het werk. Net even dat stapje meer zetten voor je cliënt.
Verder actief: Zoals door Wibo, die mij het stokje doorgaf, al aangegeven gaat op dit moment nog veel van mijn vrije tijd zitten in het voorzitterschap van OVC'85. Het is mooi dat hij onderkent dat ik dat met veel passie doe en nu al vier en een half jaar.

Ik heb zelf altijd bij hele leuke verenigingen kunnen sporten en vind dat zeker een dorp als Oosterbeek een aansprekende voetbalvereniging moet hebben, een vereniging die zijn zaken op orde heeft en waar iedereen zich thuis kan voelen.

Je moet daar op alle niveaus kunnen voetballen en het moet een vereniging zijn waar je blijft hangen, waar je successen en teleurstellingen deelt en waar je cohesie in de samenleving mee laat ontstaan. Het belang van samen sporten en samen in een vereniging actief zijn, wordt wat mij betreft erg onderschat. Samen met alle vrijwilligers zo'n vereniging draaien, daar met z'n allen ook plezier aan hebben, geeft mij persoonlijk ook veel voldoening, waarbij ik wel moet toegeven dat daar soms wat te veel uren in gaan zitten.
Stamcafé: Een stamcafé heb ik niet, waar je zit doet er volgens mij ook niet toe, als je er maar met mensen zit waar je je prettig bij voelt en die er ook zitten omdat ze dat met jou leuk vinden. Dat kan net zo goed in een tuin, op de club of zomaar ergens anders zijn.
Favoriete club: Dat zijn er verschillende, hoewel ik vind dat je maar één favoriete club mag hebben. Dat is voor mij als Arnhemmer Vitesse, hoe het ook met ze gaat.

Op amateurniveau is mijn favoriet natuurlijk OVC'85. Buiten Nederland heb ik het meest met Spaanse clubs en dan in het bijzonder met FC Barcelona en FC Sevilla.
Favoriete krant: De Arnhemse Courant.
Favoriete CD/muziek: Born to Run van Bruce Springsteen
Favoriete sport: Cricket, ook omdat voetbal als antwoord op deze vraag wel heel voorspelbaar zou zijn. Los van wat er allemaal aan vaardigheden bij cricket nodig zijn, is het ook de sport waar het sociale aspect en het respect voor de tegenstander nog altijd aanwezig is op een wijze die je bij alle sporten zou moeten hebben.
Favoriete vakantieadres: Daar waar het rustig is, bij voorkeur met de zee in de buurt. Dat kan Ameland zijn, de Alentejo in Portugal, maar ook de kust van Schotland of Cornwall
Slecht in: Oost-Indisch doof zijn. Soms kun je beter doen dat je het niet gehoord hebt en niet reageren. Daar ben ik echt niet zo goed in.
Goed in: Overzicht houden over alles wat loopt en volgens mijn dochter pannenkoeken bakken.
Hekel aan: Oneerlijkheid in het algemeen en mensen die niet oprecht en het hele leven als een gepland project zien, waarbij je medemens een instrument is om je doel te bereiken, in het bijzonder.
Spijt van of over willen doen: De misgelopen promotie met mijn hockeyteam, heel lang geleden, uit tegen Son. Zo'n wedstrijd waar je had moeten winnen, maar de bal er gewoon niet in leek te willen.
Goede voornemens: Daadwerkelijk de komende maanden weer geregeld op een veld of baan staan.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Genoeg, van bepaalde plekken in de wereld bezoeken tot een paar maanden helemaal niets doen.

Verder heb ik nog een stapel boeken die echt eens gelezen moeten worden.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Op dit moment het braakliggende terrein op De Bilderberg tussen sportstudio Locomotion en OVC'85.

Daar is zoveel ruimte om wat openheid op het park te laten ontstaan, het park te ontwikkelen, maar het is totaal verloederd. De eigenaar doet er niets mee en de gemeente kan of wil er niets mee.
Mooiste plekje in de gemeente Renkum: Het gedeelte in Oosterbeek waarin de bossen en het heuvelachtige rond Landgoed Oorsprong overloopt in de uiterwaarden, met alle waterlopen en beekjes. Je gaat daar van iets wat ook het buitenland zou kunnen zijn naar Oer-Nederlands landschap.
Estafettestokje gaat naar: Niek Maessen uit Oosterbeek.
Omdat: Ik gewoon van Niek wel eens de antwoorden op deze vragen zou willen zien, pure nieuwsgierigheid eigenlijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden