Het Schotse Ross County in een oefenduel tegen Global Football Academy, dat zijn profvoetballers die geen contractverlenging kregen. Ex-Vitesse speler Anil Mercan (wit shirt) in fel duel. (Foto: gertbudding.nl)
Het Schotse Ross County in een oefenduel tegen Global Football Academy, dat zijn profvoetballers die geen contractverlenging kregen. Ex-Vitesse speler Anil Mercan (wit shirt) in fel duel. (Foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Buitenlandse clubs trainen in de regio

Door Gert Budding

Het aangename Nederlandse klimaat is voor de buitenlandse profvoetbalclubs ideaal om in de groene gemeenten Renkum en Wageningen hun tenten op te slaan. In alle rust kan er gewerkt worden aan de conditie en saamhorigheid.

REGIO - Ander halve week geleden trainde Preussen Munster op de Wageningse Berg. Het Griekse Aris Thessaloniki dacht vorige week maandagavond te kunnen trainen op het Wilhelminasportpark, maar liep vertraging op bij het inchecken op het vliegveld.

De ploeg die afgelopen seizoen vijfde werd van de Super League, arriveerde maandagavond dus later dan gepland in het Fletcher Hotels in Heelsum en moest de training annuleren. Dinsdagmorgen werd de eerste training afgewerkt. Enkele uren later arriveerde het pas gepromoveerde Ross County uit Schotland in Doorwerth en verblijft in het gelijknamige hotel. Vervolgens werd er stevig getraind. Het oefenduel tegen Fortuna werd met 1-5 verloren.

Het Franse Valenciennes verscheen zondagmiddag ook in Doorwerth en traint zoals de meeste ploegen in de ochtend en namiddag. Ook worden er oefenwedstrijden gespeeld. "Maar meestal buiten de gemeente Renkum", vertelt Oury Shem-Tov, manager voetbalzaken Fletcher Hotels. "De spelers hebben een prachtig leven", schopt hij een open deur in maar ziet tegelijkertijd dat het zweet van de koppen druipt tijdens een training van Ross County op het sportpark De Waaijenberg. "De spelers arriveren, eten wat, trainen, gaan twee uur rusten en vervolgens weer trainen. En dat riedeltje gaat vier dagen door. De spelers zie je in de hotels niet aan de bar, alleen de staf wil nog weleens drankje pakken. Maar die stuur ik dan naar een plaatselijk café."

In de agenda van Oury Shem-Tov staan nog enkele ploegen die hebben gereserveerd. De Graafschap, Bayern Leverkussen en Club Atletico Osasuna. En misschien Malaga uit Spanje. Het Belgische AA Gent verblijft in Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden