Kasteelse klusjes
Kasteelse klusjes (Foto: kasteel Doorwerth)

Kinderen kunnen helpen met Kasteelse klusjes

Geldersch Landschap & Kasteelen laat kinderen graag kennismaken met het Gelders erfgoed en het kasteel en kinderen kunnen op speelse wijze leuke en nuttige klusjes klaren in het kasteel.

DOORWERTH - Kasteel Doorwerth is een stoer middeleeuws kasteel. Op het kasteel werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders. Maar meestal moest er hard gewerkt worden en ook kinderen kregen weleens klusjes.

Tijdens de klusjesmiddagen kunnen kinderen de kasteelheer en kasteeldame helpen met hun taken. Het zijn geen saaie of stomme klusjes, het zijn juist leuke en soms spannende en zeker nuttige ‘Kasteelse klusjes’ om te klaren. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee.

Reserveren is niet nodig. Naast reguliere toegang zijn er geen extra kosten. Deze activiteit vindt doorlopend plaats tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kosten (alleen entree museum) bedragen 11,50 euro per persoon en voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar 5,25 euro. Entree voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders is gratis op vertoon van hun jaarkaart.

Deze activiteit vindt ook plaats op 31 juli, 7, 14 en 28 augustus, 16 en 23 oktober.

Meer berichten