Bijenstal.
Bijenstal. (Foto: kasteel Doorwerth)

Bezoek aan de bijenstal van Kasteel Doorwerth

Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kan men op zaterdag 20 juli veilig de bijenstal betreden. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.

DOORWERTH - De bijenstal hoort van oorsprong bij een zelfvoorzienend landgoed en hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem is initiatiefnemer voor de stal en verzorgt de rondleidingen.

De rondleiding duurt een uur en start om 14.00 en 15.00 uur. De toegangskaartjes zijn te koop in het kasteel, bij de balie in de winkel. Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128.

Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken) en er geen parfum of andere sterke geuren gebruikt worden. De minimumleeftijd is 6 jaar.

De kosten bedragen 5 euro per persoon en voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar 3 euro (exclusief entree kasteel). Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 3 euro op vertoon van hun jaarkaart.

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk via www.glk.nl/doornwerth.

Meer berichten