Frank Huizinga op zijn mooiste plekje in de gemeente Renkum.
Frank Huizinga op zijn mooiste plekje in de gemeente Renkum. (Foto: )

'De zaterdag is altijd een feestje voor mij'

In de 'Estafette van de Rijn en Veluwe' wordt iedere week een min of meer bekende inwoner van de gemeente Renkum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere inwoner van de gemeente Renkum. Deze week: Frank Huizinga.

Naam: Frank Huizinga.
Geboren: Op 17 november 1969 in Drachten.
Woonplaats: Oosterbeek.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Samen met Katja heb ik een zoon en een dochter: Stan (15) en Cato (12).

Hobby's: De zaterdag is voor mij een feestje, dan sta ik de hele dag op het sportveld. Mijn dochter hockeyt bij MHCO en mijn zoon voetbalt bij OVC'85. Van beide kinderen ben ik coach geweest. Zelf heb ik mijn hele leven gevoetbald, maar dat staat op een laag pitje nu. Verder bezoek ik met mijn kinderen alle thuiswedstrijden van Vitesse.
Opleiding: HEAO.
Huidige beroep: Woordvoerder Brandweer Nederland en Raad van Brandweercommandanten.
Wat vind je leuk aan dit werk: Dit werk kun je alleen doen als je er een enorme bevlogenheid 'ingooit'. De bedrijfstak met 28.000 hulpverleners is mooi en dankbaar. Ik probeer dat via de media zichtbaar te maken.
Verder actief: Na vier jaar raadslid ben ik nu commissielid van GemeenteBelangen Renkum, de twee partij van Renkum. De lokale politiek staat nooit stil, dus hier steek ik veel uren in. Realisme is ons toverwoord.
Stamcafé: Twee keer in de maand ga ik met mijn skivrienden een biertje drinken. Voorheen bleven wij in Oosterbeek, maar tegenwoordig pakken we de fiets naar Arnhem.
Favoriete club: Vitesse, maar ik heb daar dan ook zeven jaar als woordvoerder gewerkt. Ik ben er trots op dat ik in die periode tot Zilveren Vitessenaar ben benoemd. De bezoekjes aan Gelredome zijn voor mij altijd een klein reünietje, ik kom nog altijd veel bekenden tegen. Het beeld van een afstandelijke club klopt dan ook niet, tradities worden altijd goed in ere gehouden. Twee keer per jaar komen alle medewerkers en oud-medewerkers op uitnodiging van Vitesse nog bij elkaar voor een barbecue of borrel.
Krant: Telegraaf, ook vanuit mijn werk bij de brandweer heb ik daarmee een goed contact. Verder lees ik op mijn werk alle kranten, variërend van De Gelderlander tot Trouw.
Muziek: Ik ben niet zo'n muziekkenner en val altijd weer terug op de muziek uit mijn jeugd. In de auto luister ik naar Radio 1, nooit naar muziek.
Vakantieadres: Schiermonnikoog en de Griekse eilanden.
Slecht in: Namen onthouden.
Goed in: Dat laat ik graag aan anderen over.
Hekel aan: Achterbaksheid.
Spijt van of over willen doen: Na mijn HEAO heb ik nog een jaar politicologie gestudeerd. Die studie heb ik niet afgemaakt, achteraf was dat een prachtige kans geweest om een jaar naar het buitenland te gaan. Dat is er later nooit meer van gekomen.
Goede voornemens: Ik wil weer wat meer gaan sporten.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik ben niet zo van de lange termijn planning. Gezond blijven en dan komen de leuke dingen vanzelf.
Lelijkste plekje in de gemeente Renkum: Elk dorp heeft mooie en lelijke plekken. Laten we er nu bijvoorbeeld voor zorgen dat Plein 1946 in Oosterbeek een mooi plein wordt. Dus geen hoog 13-in-een-dozijn gebouw, maar iets moois of levendigs.
Estafettestokje gaat naar: Peter Pronk
Omdat: Ik heb altijd veel bewondering voor mensen die de daad bij het woord zetten: Peter is recent een eigen bedrijf gestart. Naast het feit dat hij een goede vriend is, is hij ook erg maatschappelijk betrokken, onder andere voor de Stichting Alpe d'HuZes.

Meer berichten