Hulp bij de maaltijd bereiden is een van de services die Mariolene aanbiedt.  Foto: Kees Jansen
Hulp bij de maaltijd bereiden is een van de services die Mariolene aanbiedt. Foto: Kees Jansen (Foto: )

Van ontzorgen wordt Mariolene blij

Door Kees Jansen

Doorwerthse biedt hulp

Steeds meer mensen hebben behoefte aan iemand die alledaagse dingen met ze onderneemt of wat ondersteuning biedt. Dat is een van de redenen voor de Doorwerthse Mariolene Peeren om te beginnen met de Ontzorgservice Doorwerth.

DOORWERTH Voor mensen die wel willen koken maar niet de boodschappen doen, graag samen de maaltijd bereiden of helemaal niet willen koken.

,,Maar je kunt ook denken aan gezelschap bij bezoeken aan schouwburg of concert, rijden naar arts of ziekenhuis, een wandeling maken of een potje Rummikub", zegt de Doorwerthse.

Aanschuiven

Ze richt zich onder andere op wat oudere mensen die eenzaam zijn en geen beroep op anderen kunnen of willen doen, maar ook op tweeverdieners die aan het eind van de werkdag thuiskomen en graag willen aanschuiven voor een vers bereide en gezonde maaltijd.

Peeren werkt nu als nanny in een gezin in Ewijk, maar wilde graag iets voor zichzelf gaan doen. ,,De kinderen daar worden al wat ouder, dus het is eindig. En ik wilde ook graag een eigen bedrijf."

Dat het de sociale sector is geworden, is niet verrassend. ,,Ik ben een zorgzaam type en vind het fijn als mensen zich prettig voelen", zegt ze. ,,En ik merk dat veel mensen behoefte hebben aan de ondersteuning die ik bied. Dat hoor ik ook van Marcel, die natuurlijk veel mensen in de winkel spreekt."

,,Als iemand mij benadert, ga ik langs om te kijken wat de behoeften zijn en te merken of het klikt. Want dat is natuurlijk wel belangrijk. Je krijgt een vertrouwensband met elkaar als je samen dingen onderneemt. Wat er kan? Ik ben flexibel, dus er is veel mogelijk. Iemand wegbrengen, koken, gezelschap of een activiteit. Ik denk dat veel mensen wel naar de schouwburg of iets dergelijks willen, maar geen zin hebben om alleen te gaan. Dat zou ik ook hebben."

Kinderen niet belasten

Steeds meer mensen blijven lang zelfstandig wonen, maar niet iedereen heeft mensen in zijn of haar omgeving op wie ze een beroep kunnen doen. ,,En de kinderen willen ze niet belasten, dus dan is het fijn als er toch een mogelijkheid is."

De kosten voor gezelschap beginnen bij 22,50 euro, inclusief btw. ,,Dat is overdag en niet in het weekend. Dan reken ik wat meer. Maar dat nemen we allemaal door als de hulpvragen duidelijk zijn", zegt Peeren.

Mariolene hoopt dat haar activiteiten zich geleidelijk uitbreiden.Ze vindt het dan ook prettig dat haar partner Marcel haar zo nodig ondersteunt met haar bedrijf, met name in de avonden of op andere tijden als de winkel gesloten is.

,,Of we geen hobby's hebben?", herhaalt Marcel de vraag met een glimlach op zijn gezich. ,,Haha, jawel. Maar je bent ook ondernemer en dan wil je ook kwaliteit bieden en geen nee verkopen."

De Ontzorgservice Doorwerth is te bereiken via 06-1275 5815 of ontzorgservicedoorwerth@gmail.com

Meer berichten