"Voetbal is simpel als je afspraken nakomt", vindt CHRC-oefenmeester Chika Okere. (foto: gertbudding.nl)
"Voetbal is simpel als je afspraken nakomt", vindt CHRC-oefenmeester Chika Okere. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

CHRC-trainer Okere verwacht periodetitel

Door Gert Budding

CHRC-trainer Chika Okere laat er geen twijfel over bestaan. Afgelopen zondag trommelde de nieuwe trainer zijn selectie op voor de eerste training en heeft een voorbereiding tot de eerste competitiewedstrijd van acht weken.

RENKUM – Een pittige voorbereiding voor de zondag vierde klasser. Maar CHRC komt al op 1 september in actie in de strijd om de KNVB-beker. De Renkumers spelen de eerste wedstrijd thuis tegen de Edesche Boys, een week later uit tegen Unitas' 28 en vervolgens thuis tegen SCP. Voor Chika Okere zijn deze wedstrijden een serieuze graadmeter. "We zijn vroeg gestart", vertelt hij tussen twee trainingssessies door. "Ik wil dat we scherp beginnen, dat er beleving en gretigheid is. Dat is de basis dit seizoen."

Chika Okere had zondag op een van de bijvelden op het Wilhelminasportpark bijna twee elftallen tot zijn beschikking. "Ik heb de spelers een programma meegegeven voor de zomermaanden. Of we aan kwaliteit hebben ingeboet omdat er zeven spelers zijn vertrokken? Dat zullen we gaan zien. Vanuit een sterk collectief zullen we kansen moeten creëren. Druk zetten op de helft van de tegenstander. Dat vergt loopvermogen, de spelers moeten het hoofd gebruiken en geen domme ballen weggeven. Daar zal ik op hameren. Als je afspraken nakomt is het voetbal simpel."

Chika Okere wordt geassisteerd door keepers/conditietrainer Fred Schuurman. Moussa Hamdaoui (MASV), Michel de Kinkelder (Eendracht), Callyon Meijer (DCS0, Dada Pines Mendes (Veluwezoom), Brian van Velsen (WAVV), Jelles Janssen (VVL), Wesley van der Huls (Bennekom) en enkele jeugdspelers zijn toegevoegd aan de selectie van de Renkumers.

Okere wil zijn enthousiasme en optimisme projecten op de spelersgroep. "Het uitgangspunt is niet naar beneden kijken, absoluut niet. Meedraaien bij de eerste zes en een periodetitel, vind ik een verplichting. Deze week gaan we de trainingen verder uitbouwen met tactische en technische vaardigheden."

Meer berichten