Afbeelding
Foto: Pixabay

Met welke bestrating maak je de beste impressie op je gasten?

21 februari 2022 om 12:54 Partnercontent

Wil je indruk maken op je gasten? Zorg dan voor een goede bestrating in je tuin. Tegels in keramiek of natuursteen zijn erg populair, maar ook betontegels doen het goed. Het is belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en te kiezen voor een bestrating die past bij jouw woning én de stijl van je tuin. Heb je een moderne tuin? Ga dan voor keramische of natuursteen tegels. Heb je een landelijke tuin? Dan zijn waaltjes de juiste keuze. Zo maak je altijd de beste indruk op je gasten!

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tuintegels zijn gemaakt van keramiek. Dit is een materiaal dat erg sterk en duurzaam is. De keramische tegels worden vaak gebruikt voor tuinbestrating, omdat ze goed bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Daarnaast zijn keramische tuintegels ook nog eens erg mooi en ze geven je tuin een luxe uitstraling.

Wat zijn waaltjes?

Waaltjes worden veel gebruikt voor bestrating in tuinen. Waaltjes zijn kleine, rechthoekige stenen die erg geschikt zijn voor een landelijke tuin. Door de verschillende afmetingen van de waaltjes ontstaat er een speels effect. Waaltjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je altijd de een passende steen zult vinden.

Wil je keramische of natuursteen tegels gebruiken?

Als je een moderne tuin hebt, is keramische of natuursteen tegels de juiste keuze. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor je altijd een tegel vindt die bij jouw tuin past. Natuursteen tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor ze een rustieke uitstraling hebben. Je kunt kiezen uit verschillende materialen natuursteen. Hieronder staan ze onder elkaar:

  • Graniet
  • Marmer
  • Leisteen
  • Basalt
  • Zandsteen

Keramische of natuursteen tegels zijn erg duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast geven ze je tuin een luxe uitstraling. Waaltjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De waaltjes geven je tuin een landelijke uitstraling.

Wil je betontegels gebruiken?

Betontegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Betontegels zijn erg stevig en bestand tegen alle weersinvloeden. Betontegels zijn de goedkoopste keuze, maar ze geven je tuin niet de luxe uitstraling die keramische of natuursteen tegels wel hebben.

Betontegels worden merendeels gebruikt om een pad aan te leggen. Ook worden ze veel gebruikt voor straten waar auto’s etc. overheen rijden. Dit komt omdat de stenen erg stevig zijn. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig aan betontegels. Het nadeel van betontegels is dat ze erg glad kunnen worden bij natte omstandigheden. Je kunt voor deze gebruiksredenen ook voor de waaltjes kiezen. Die zijn net zo stevig.

advertentie
advertentie