Foto:

Concert SKO Vredebergkerk

OOSTERBEEK - Op donderdag 26 september om 20.00 uur start de Stichting Kamermuziek Oosterbeek haar serie met het concert 'Een avond vol sonates' in de Vredebergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek (rolstoeltoegankelijk). Tijdens dit concert zullen violiste Elise Besemer en pianist Laurens de Man laten horen hoe verschillende componisten hun ziel en zaligheid in de Sonate kwijt konden. Met sonates van J.S. Bach, F. Schubert en C. Franck.

Elise Besemer (Rotterdam, 1994) stond in 2016 in de finale van het Oskar Back Concours. De jury noemde haar spel 'zeer sensitief, zonder effectbejag en volstrekt eerlijk'. Vorig jaar behaalde zij haar bachelorexamen aan het conservatorium Den Haag. Zij ontving daarbij tevens de Fock-medaille. Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt voor het beste eindexamen. Momenteel volgt zij aan ditzelfde conservatorium haar masteropleiding.

Begin 2019 is Elise, na een uitgebreide selectieprocedure, aangenomen bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze won verschillende prijzen, onder andere de jury- en publieksprijs van het Gergiev-festival (2006), een eerste prijs tijdens het Davina van Wely Vioolfestival (2011) en was genomineerd voor de Grachtenfestival Prijs 2017.

Laurens de Man ('s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel. In 2017 behaalde hij zijn masters piano met het predicaat 'uitmuntend'. Sinds oktober 2017 studeert hij aan de Universität der Künste in Berlijn voor het Konzertexamen Orgel. Laurens won diverse prijzen, onder andere de eerste prijs bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag en het Internationaler Klavierwettbewerb J.S. Bach in Würzburg.

De zaal is open om 19.15 uur. De kaarten kosten 18 euro, tot en met 18 jaar is het gratis, voor studenten 10 euro en met de Gelrepas bedraagt de toegang 5 euro (reductie alleen aan zaal). De kaarten zijn verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek, via www.kamermuziekoosterbeek.nl, info@kamermuziekoosterbeek.nl of 026-4437437.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden