Beeld uit de lasershow.
Beeld uit de lasershow. (Foto: Renkum Leeft)

Indrukwekkende lasershow tijdens van Renkum Airborne

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september staat het dorp Renkum weer in het teken van het evenement ‘Renkum Airborne’. Ook Renkum Airborne herdenkt het feit dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Operation Market Garden is ingezet. Er is weer een veelzijdig programma waarbij de focus dit jaar vooral ligt op muziek. Want de oorlog herdenken is ook de vrijheid vieren.

RENKUM - Naast de droppings en de opening door middel van een officiële plechtige herdenking (12.30 uur) van de oorlog van toen, is er ook ruimte voor het vieren van de zo hard bevochten vrede van nu. Hoogtepunt dit jaar is de indrukwekkende lasershow dat het verhaal van Operation Market Garden verbeeldt met laserstralen, rook, muziek en geluid.

Op vrijdag vanaf 13.00 uur treden diverse artiesten, koren, bands en korpsen op op het Airborneterrein. Bezoekers kunnen doorlopend genieten van een display met WOII voertuigen en een kampement, een veldbioscoop, modeshows jaren 40 kleding, vliegshows met WOII modelvliegtuigen, een militariamarkt, rondritten met GMC-voertuigen, een klimtoren, een schietcontainer en een lasergamecircuit. De marechaussee voert live exercities uit. ’s Avonds vertelt een indrukwekkende lasershow het verhaal van Operation Market Garden met laserstralen, rook, muziek en geluid. Een ervaring om kippenvel van te krijgen. Tegen schemertijd begint de show en Renkum Leeft verwacht veel mensen, dus kom op tijd voor een goede (sta)plek. De Pauwergirls sluiten de avond spetterend af met liedjes uit de jaren '40. Ook op zaterdag is er veel te zien en beleven op het Renkum Airborneterrein, waaronder het WOII kampement, een film over de omgeving in WOII in de veldbioscoop, Paper Wing Contest en vliegshows met WOII modelvliegtuigen. Het vertrek van de Race to the Bridge vanaf de Telefoonweg zal ook live te volgen zijn op een groot scherm. Vanaf 12.30 uur treden diverse korpsen, koren en bands op, waaronder het Leger des Heils Korps en het Leger des Heils Koor en een aantal daverende optredens van de Politie Big Band. In de Dorpsstraat is een Popup museum WWII te bezoeken en ondernemersvereniging Renkum Centrum trakteert zaterdagmiddag bezoekers op optredens van DJ D-Day en Reflexion op het Dorpsplein. Om 19:00 uur verzorgen Eendracht en de Heelsums Harmonie een bijzonder concert op de trappen van de Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkstraat. Bezoekers kunnen hierna genieten van het de Airborne Sing-a-Long op het Dorpsplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden