Foto:

Herfstfeest in teken van oogst

RENKUM - Het einde van de zomer en het begin van de herfst is de periode van de oogst. Bij Renkums Beekdal aan de Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum staat daarom op zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur de oogst centraal tijdens het Herfstfeest. Het fruit van de hoogstamboomgaard wordt die dag samen met de bezoekers geplukt. De Trapakkers uit Ede komen hun graan op traditionele manier met dorsvlegels dorsen. Met het stro maken zij vervolgens bijenkorven.

Voor de kinderen is er ook veel te doen, zoals ponyrijden en cupcakes versieren. Ook leuk is een bezoek aan de dierenweide van de Beken en bij Woonzorgnet aan de overkant van de straat. Meer zin in iets creatiefs? Liefhebbers kunnen bijvoorbeeld de herfst schilderen en knutselen met producten die in de natuur worden gevonden.

Omdat deze dag de Bodemdierendagen beginnen, wordt ook bekeken welke dieren in de bosbodem gevonden kunnen worden. Bovendien wordt er tijdens het Herfstfeest een nieuwe tentoonstelling geopend over groei en bloei van de boomgaard gedurende de seizoenen. Kijk voor meer informatie op www.renkumsbeekdal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden