Foto:

Concert ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden

OOSTERBEEK - Op zondag 22 september treedt om 15.00 uur het kamerkoor Muzimare (Grave) op in de Bernulphuskerk in Oosterbeek. Muzimare is uitgegroeid tot een mooi uitgebalanceerd koor van 25 geoefende amateurzangers. Het repertoire omvat zowel profane, als religieuze muziek uit uiteenlopende stijlperiodes en landen. Door de jaren heen is een specialisatie in Engelse en hedendaagse koormuziek ontstaan en het koor zingt geregeld muziek die nog weinig bekend is.

Een concert van Muzimare neemt de luisteraar mee op reis en staat garant voor een 'concert met een verhaal'. Een uitgebreid programmaboekje is daarbij een hulpmiddel. De instrumentale begeleiding van dit concert is in handen van Tommy van Doorn, titulair organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Sophia Brink.

De entree voor dit concert en het bijbehorende tekstboekje zijn gratis, zodat het verhaal dat wordt uitgezongen voor iedereen toegankelijk is. Een bijdrage in de gemaakte kosten na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld.

Het is 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond. Deze operatie betekende voor het zuiden van het land het einde van de Duitse bezetting. Al zijn de gevolgen nog overal zichtbaar, inmiddels zijn er steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog (bewust) hebben meegemaakt. Toch neemt de belangstelling ervoor toe, ook van generaties die de oorlog nooit hebben meegemaakt, want het belang van vrijheid voor iedereen kan niet genoeg worden benadrukt. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend.

Het kamerkoor sluit zich graag aan bij deze herdenking en zingt een concert waarbij in teksten en muziek van uiteenlopende dichters en componisten een verhaal wordt verteld over oorlog en vrede. Een verhaal over duisternis en licht, over wanhoop en hoop, over verleden, heden en toekomst. Een concert voor mensen die de oorlog hebben meegemaakt en voor alle generaties daarna. In dit herdenkingsconcert zingt Muzimare nu eens vol stille inkeer, dan weer in alle uitbundigheid en altijd vol diep respect en grote dankbaarheid.

Meer berichten