logo
logo Marian Bekkers

EERSTE LANDELIJKE ‘WEEK VAN DE STENEN WINKEL’

28 april 2022 om 16:59 Zakelijk Deel je nieuws

In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook Wereldwinkel Oosterbeek doet mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social media-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Wereldwinkel Oosterbeek is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1992 werd de winkel geopend in Oosterbeek en zo’n 30 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit het dorp.

De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om met de winkel op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan ons prachtige dorp.  vertelt Antoinette Clerkx van Wereldwinkel Oosterbeek. Daarnaast valt de Week van de Stenen winkel samen met Landelijke Fairtrade week, de week waarin we onze primaire doelstelling “het verkopen van originele Fairtrade en duurzame cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen”, extra aandacht te geven.

“We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Oosterbeek de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.” Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vieren wij dus een dubbel feestje. Gedurende de hele week hebben we proeverijen, acties en attenties.

Banier
advertentie
advertentie