Het KHO Symfonisch Blaasorkest in de Vredebergkerk te Oosterbeek
Het KHO Symfonisch Blaasorkest in de Vredebergkerk te Oosterbeek KHO

Jubilerende Koninklijk Harmonie Oosterbeek voert ‘The Armed Man – A Mass for Peace’ uit.

29 april 2022 om 12:26 Lokaal Deel je nieuws

Dit jaar bestaat de Koninklijke Harmonie Oosterbeek maar liefst 125 jaar.
Deze heuglijke leeftijd wordt gevierd met tal van activiteiten, waaronder natuurlijk een aantal bijzondere concerten.

Het eerste project dat voor het Symfonisch Blaasorkest op het programma staat, heeft de titel ‘Concert voor de Vrede’ meegekregen. Dit is ook het eerste concert dat het orkest geeft na een lange stilte vanwege de coronaperiode.
“Het is niet zomaar een simpel concert om weer even te wennen aan het samenspelen, maar het is meteen een groots opgezet project met diverse organisatorische uitdagingen”, aldus voorzitter van de KHO, Corné van der Duijn Schouten. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Toonkunstkoor Wageningen en diverse professionele solisten. Dit vergt een goede voorbereiding met diverse gezamenlijke repetities en extra repetitiedagen. Tijdens twee concerten zal het orkest onder andere het werk ‘The Armed Man – A Mass for Peace’ uitvoeren.
 

Componist Karl Jenkins schreef dit wereldberoemde muziekstuk over oorlog en vrede. Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte.

Muziek, zang en filmbeelden vertellen het verhaal over wat onze vrijheid heeft gekost en hoe belangrijk het is deze te behouden.

De repetities zijn inmiddels in volle gang. Onder leiding van dirigent Jurgen Nab (KHO) en Hans de Wilde (Toonkunstkoor Wageningen) worden het orkest en het koor klaargestoomd voor twee prachtige uitvoeringen, op zaterdagavond 14 mei 20:00 uur in de Vredebergkerk te Oosterbeek en op zondagmiddag 22 mei 15.30 uur in theater Junushoff te Wageningen.

Naast het 13-delige hoofdwerk, ‘The Armed Man’ wat na de pauze in zijn geheel zal worden uitgevoerd, zullen het orkest en koor voor de pauze vier delen uit de opera Cavalleria Rusticana uitvoeren. 
De professionele solisten die aan deze twee concerten meewerken zijn mezzosopraan Deirdre Angenent en tenor Leon van Liere.

Kaarten voor dit bijzondere concert kosten beide keren € 20,- per stuk.
In Oosterbeek is dit inclusief een consumptie in de pauze.

Kaarten voor de uitvoering in Oosterbeek op 14 mei zijn te verkrijgen bij boekhandel Meijer&Siegers aan de Utrechtseweg in Oosterbeek
of heel gemakkelijk online via de website van de KHO:
www.harmonie-oosterbeek.nl/kaartverkoop.
 

advertentie
advertentie