Interview schrijver Geert Mak

5 mei 2022 om 11:25 Lokaal Deel je nieuws

Interview met Geert Mak over Europa en de oorlog in Oekraïne 
Datum: Woensdag 18 mei 2022
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp
Entree: voorverkoop € 15,-, aan de zaal € 17,50 (CJP/Gelrepas: € 7,50)
Reserveren en meer info: www.eenpassievoorboeken.nl

Zijn boek Grote verwachtingen verscheen al in 2019, maar nu, na de coronajaren, komt hijzelf naar Velp voor een interview. Geschiedenisdocent Willem Huetink gaat met hem in gesprek naar aanleiding van dit boek over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Vanzelfsprekend betrekken ze hierbij ook de oorlog in Oekraïne en de recente ontwikkelingen in Europa.

Vertrekpunt voor het gesprek met Geert Mak zal diens laatste boek over de Europese geschiedenis zijn, Grote Verwachtingen in Europa 1999-2021. En uiteraard kunnen we in dit kader niet voorbijgaan aan de geopolitieke actualiteit: Ruslands inval in Oekraïne. Hoe kon deze nieuwe Europese oorlog ontstaan? Hebben wij zitten slapen? En welke gevolgen zal dit hebben voor de toekomst van Europa, Nederland en de machtsverhoudingen in de wereld?

De veel bekroonde schrijver Geert Mak (1946) groeide op in Friesland, als jongste kind in een predikantengezin. Al tijdens zijn studies rechten en sociologie werkte hij twee jaar als fractiemedewerker van de PSP in de Tweede Kamer. Na zijn afstuderen werkte hij als docent staatsrecht en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht, redacteur van De Groene Amsterdammer en van NRC Handelsblad, en als buitenlandredacteur bij de VPRO waarvoor hij een groot aantal buitenlandreportages maakte.

In 2004 publiceerde hij In Europa. Van dit boek over Europa in de twintigste eeuw maakt hij met de VPRO een documentaire televisieserie. De opvolger hiervan, Grote Verwachtingen, bestrijkt de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw ( ook hierover maakte hij met de VPRO een tv-serie).

advertentie
advertentie