Bouwdorp 2022
Bouwdorp 2022 Rens

Bouwdorp Wolfheze groot succes

6 mei 2022 om 13:14 Lokaal Deel je nieuws

Donderdagavond 5 mei vond onder grote belangstelling de finale plaats van het Bouwdorp in Wolfheze. Het slotstuk van een prachtig 100 jarig-jubileumfeest van de Oranjevereniging Wolfheze. Na 2 jaar Corona uitstel kon dit evenement weer doorgaan.
Het Bouwdorp is op vrijdag 29 april gestart. Met slechts 4 palen in de grond als basis zijn de kinderen uit Wolfheze aan de slag gegaan met het bouwen van hun hut. Door de jaren heen is er volop hout ingezameld in het dorp wat nu hergebruikt is en met dank aan subsidie vanuit Jantje Beton is o.a. gereedschap gekocht.
De 1e dag misschien nog wat onwennig met de hamer in de hand, groeiden de kinderen in hun vaardigheid. En met hen, groeiden de huizen mee! Er kwamen verdiepingen op de hutten, een zoldertrap en meubilair is in elkaar getimmerd. Elke bouwdag is afgesloten met een gezellig kampvuur waarin een worstje gebraden kon worden of marshmallows werden geroosterd.
Na 6 bouwdagen staat er een klein dorpje met tiny houses en was het aan de jury om te beoordelen welk groepje een prijs wint. Dat was best een pittige opgave! Voor alle 35 deelnemende kinderen was er een mooie medaille. Deze prachtige week kent eigenlijk alleen maar winnaars; Volop klus- en speelplezier voor de kinderen, veel animo en enthousiasme bij de begeleidende vrijwilligers en uiteraard knettertrotse ouders! Wolfheze kijkt terug op een zeer succesvolle editie van het Bouwdorp. Om weer in de pas te lopen met de oorspronkelijke planning en frequentie van eenmaal per 5 jaar, vindt de volgende editie al over 3 jaar plaats. Dat besluit werd onder luid gejuich aangehoord!

advertentie
advertentie