De Lofstem-Oosterbeek 75 jaar

9 mei 2022 om 11:03 Lokaal Deel je nieuws

Christelijke Gemengde Zangvereniging  De Lofstem-Oosterbeek  75 jaar! 

Naar aanleiding van dit bijzondere gebeuren is er op zaterdag 14 mei 20.00 uur een 

jubileumconcert in Musis Sacrum te Arnhem. Het jubileumconcert wordt een aaneenschakeling van liederen uit het 75-jarig bestaan. Twee vocalisten, Judith Sportel sopraan en Daniel Herman Mostert, bariton en een tiental instrumentalisten zullen aan dit concert hun medewerking verlenen, dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Jorrit Woudt. 

Op woensdag 1 november 2020 bestond de Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem-Oosterbeek 75 jaar. Door corona konden de concerten ter ere van het jubileum in 2020 en 2021 niet doorgaan.

Vanaf de oprichting in 1945 was Jan Jansen de dirigent. Onder zijn leiding zong het koor “grote werken” uit de klassieke muziek. Vanaf 1970 stond het koor o.l.v. Loek van der Leeden. Loek bracht de gospel in het koor en dat zorgde voor veel nieuwe koorleden. Van een klein koor werd het een groot koor met zelfs een ledenstop, het koor telde toen 200 koorleden. Het koor werd bekend in Nederland, trad regelmatig op, gaf concerten met bekende Nederlandse en buitenlandse solisten, trad op voor TV, deed mee aan benefietconcerten en kerkdiensten. De Lofstem-Oosterbeek heeft prachtige reizen gemaakt o.a. naar verschillende plaatsen in Engeland en heeft gezongen in schitterende kerken in o.a. Wenen, Parijs, Berlijn en Salsburg. Er zijn LP’s en CD’S gemaakt. Vanaf 2007 stond het koor o.l.v. Jan Jaap Nuiver en in 2015 nam Jorrit Woudt, organist, pianist, dirigent, arrangeur, componist, het dirigeerstokje over. Nog steeds geeft het koor ieder jaar een groot concert in de Vredebergkerk in Oosterbeek en werkt het koor mee aan benefiet-/kerstconcerten en verleent het koor medewerking aan kerkdiensten en volkskerstzang. 

Kaarten voor dit jubileumconcert zijn verkrijgbaar bij Musis Arnhem 026 - 443 73 43, Boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en bij de koorleden. De kosten 17,50 kinderen tot 12 jaar 12,50. U bent van harte welkom!

advertentie
advertentie