Eveline Kieskamp 2018
Eveline Kieskamp 2018 Ellen Bouter

Woest&Bijster 2022 gaat door!

14 mei 2022 om 08:18 Lokaal Deel je nieuws

Kunstfestival Woest&Bijster: 6 augustus – 30 oktober
Ontdekkingsreis langs 18 locatie-kunstwerken op de Zuidwest Veluwe

Renkum; Woest&Bijster is een tweejaarlijks kunstfestival in de woeste landschappen van de Zuid-West Veluwe. Deze derde editie van Woest&Bijster vindt plaats van 6 augustus tot en met 30 oktober 2022. Bezoekers gaan fietsend op ontdekkingstocht langs 18 kunstwerken. Deze zijn te vinden in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. De werken laten bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen kijken. 

Deze derde editie zal groots worden met een landelijke uitstraling.  De selectiecommissie heeft een mix van 18 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. De kunstenaars hebben de gebieden verkend en een werk gemaakt dat geïnspireerd is door de locatie.

Kunst in het landschap
Woest&Bijster is dé plek waar kunst ontstaat in samenwerking met het landschap. 

Voor bezoekers staan er afwisselende fietstochten vol verrassende kunst op het programma. Onderweg genieten zij van de vele heidevelden, oeroude bossen en de grote verlaten stuifzandlandschappen.

Routekaart
De kunstwerken zijn tijdens het festival te bezoeken met behulp van een routekaart. Deze zal verkrijgbaar zijn bij verkooppunten in de regio (verkoopadressen volgen op  de website).

‘Artist in residence’ vanaf 6 augustus
Zes kunstenaars zullen hun werk ter plekke opbouwen voor publiek. Deze ‘Artists In Residence’ gaan aan het werk bij o.a. het Renkums Beekdal en op Landgoed Quadenoord. 

Theaterweek van 22-30 oktober
In de afsluitende week van 22-30 oktober 2022 vinden verschillende locatievoorstellingen plaats op verrassende plekken. 

Meer informatie: www.woestenbijster.nl

advertentie
advertentie