Bij DKOD ontbrak trainer-speler Jaap Jochems. Roy Aarns (tweede van links, op archieffoto) verving hem als speler-trainer, maar ook als aanvoerder.
Bij DKOD ontbrak trainer-speler Jaap Jochems. Roy Aarns (tweede van links, op archieffoto) verving hem als speler-trainer, maar ook als aanvoerder. (Foto: )

DKOD onderuit bij Midlandia

door Dick Martens

RENKUM - DKOD heeft op bezoek bij Midlandia geen punten kunnen pakken. De ploeg uit Renkum moest in Bunnik noodgedwongen aantreden zonder speler-trainer, Jaap Jochems, die vorige week, in de wedstrijd tegen RDZ, een zware knieblessure opliep. De aanvoerder bleek, na onderzoek in het ziekenhuis in ieder geval zijn mediale binnenband te hebben gescheurd, maar waarschijnlijk is er nog meer schade. Dat zal een MRI-scan op 7 oktober moeten gaan uitwijzen. Jochems was er in Bunnik als speler, maar ook als coach niet bij. Roy Aarns nam de aanvoerdersband en de coaching over, maar ook hij kon niet voorkomen, dat er uiteindelijk met een 12-7 nederlaag in de bagage huiswaarts gekeerd moet worden.

In evenwicht

Toch zag Aarns 'zijn' ploeg, met Stefan Vorage op de positie van Jochems, goed aan de wedstrijd beginnen. ,,We hadden in het vak van Stefan (Vorage) de verdedigende controle", analyseert Aarns. ,,Dat deden we, door druk te zetten op de rebound van Midlandia. In het andere vak hadden we wat meer moeite, omdat we te ver van de korf afspeelden. Toch was de ploeg en ook de stand bij rust (4-4) in evenwicht."

Aanvallend te gehaast

Ook na rust speelde DKOD alleszins redelijk. ,,We speelden lange aanvallen, waardoor Midlandia onrustiger ging spelen. Daar profiteerden wij goed van en vooral Niels Vedder zette dat ook nog eens om in doelpunten." Maar in het laatste kwartier ging de conditie, of beter gezegd, het gebrek aan voldoende conditie bij DKOD een rol spelen. ,,We trainen nog maar één keer per week, dat is dan juist in een dergelijke fase merkbaar. Ook gaven we wat te veel ruimte weg en liep Midlandia, nadat wij op een 6-7 voorsprong stonden, bij ons weg. Wij speelden aanvallend te gehaast en ook werden de afspraken niet nagekomen. Daar profiteerde Midlandia optimaal van, waardoor ze uiteindelijk konden uitlopen naar een 12-7 overwinning. Toch moet ik nog wel een compliment geven aan Demi Gerritsen. Zij was onze beste speelster en 'de aanjager' in haar vak."

Doelpuntenmakers DKOD: Niels Vedder 3, Stefan Vorage 2, Roy Aarns en Demi Gerritsen 1.

Meer berichten