Foto:

Ontdekkend schrijven op kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Op zaterdag 26 oktober van 11.00 tot 17.00 uur verzorgt Geldersch Landschap & Kastelen in samenwerking met Anneke Sandaal een schrijfworkshop op kasteel Doorwerth. Hierin staan de klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur centraal. Zowel binnen, maar vooral ook buiten het kasteel zullen deze elementen al schrijvende worden ervaren en ontdekt.

Bijzonder is dat deze dag zal worden aangevangen in de torenkamer van het kasteel waar Charlotte Sophie Bentinck, rijksgravin en vrouwe van Doorwerth (1715-1800), vaak verbleef en veel schreef. Haar correspondentie bestond uit meer dan 25000 brieven. Zij was een opzienbarende en voor die tijd feministische persoonlijkheid.

Er kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen aan deze schrijfworkshop. Voor het schrijven in de buitenlucht wordt aangeraden om warme, waterdichte kleding en goed schoeisel te dragen. De kosten bedragen 95 euro met museumjaarkaart, inclusief lunch bij Kasteelcafé De Zalmen en koffie/thee in het kasteel. Zonder museumjaarkaart wordt er 11,50 euro extra in rekening gebracht. Reserveren kan via boekenpad@gmail.com of 06-20534232.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden