Mythen en Sagen met Ridder Wilg

DOORWERTH - Op zondag 20 oktober gaat men in Kasteel Doorwerth terug naar het einde van de vijftiende eeuw. Op deze dag is de Verzamelaar die normaal aan het hof van Isabella I van Castilië verblijft, aanwezig op het kasteel en hij zal zijn bijzondere rariteiten delen. De bezoeker gaat zelf op zoek naar mythologische beesten in het kasteel, maar wordt ook zelf aan het werk gezet.

In de tijd van Isabella I van Castillië wemelde de wereld nog van zeemonsters, fabelachtige dieren en meerminnen met een betoverende schoonheid. Tijdens de ontvangst neemt de Verzamelaar de nieuwsgierigen mee terug naar de tijd van Columbus. Hij zal prachtige verhalen vertellen over nieuwe werelden en hij laat de bezoeker ontdekken, voelen en snuffelen aan bijzondere voorwerpen uit de vijftiende eeuw.

Reserveren is noodzakelijk voor deze rariteit, die plaatsvindt op 11.15, 12.30, 13.45 en om 15.00 uur. De kosten bedragen 15 euro per persoon voor volwassenen en voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar 8,75 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders nemen op vertoon van hun pas deel voor 3,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden