De onverzettelijke Hans Kap (donker shirt) toonde veerkracht maar kon het karwei niet alleen klaren. (foto: gertbudding.nl)
De onverzettelijke Hans Kap (donker shirt) toonde veerkracht maar kon het karwei niet alleen klaren. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Spelers Redichem in mineurstemming

Gert Budding

Al snel kwam zaterdag aan het licht dat Redichem en Zelos geen hoogvliegers zijn in de derde klasse. Dat de bezoekers zaterdag op het Wilhelminasportpark met 1-4 wonnen, heeft meer te maken met het falen van de Renkumers dan dat er sprake was van klasse verschil.

RENKUM – Redichem verkeerd na de nederlaag in mineurstemming. Een pupil vroeg na afloop van de wedstrijd aan doelman Nick van Beek of hij mee de kleedkamer in mocht. "Dat is geen goed idee, ik denk niet dat het zo gezellig zal worden." Dat er harde woorden zijn gevallen, lijkt van zelfsprekend. Trainer Martin Kerkhof bleef met zijn assistent Patrick Siccama, die notabene moest invallen, nog even op het veld voor evaluatie. De gezichten stonden op onweer. Het zal voor Kerkhof, die een aantal spelers mist, een lastige klus worden om het team op de rails te krijgen.

Merkwaardig genoeg is dat het duel ook in het voordeel van de Renkumers had kunnen uitvallen, als de kansen benut waren. Nadat Zelos door Robin Wassink op 0-1 voorsprong kwam, maakte Joeri Schouten, na goed voorbereidend werk van de onverzettelijke Hans Kap, fraai gelijk. En binnen een tijdsbestek van tien minuten kreeg Redichem nog twee reële mogelijkheden om op voorsprong te komen. De hardwerkende spits Tjeerd Tjeerdsema maakte veel meters, maar miste twee keer vlak bij het vijandelijke doel.

Harry Kerkhof probeerde vanaf de kant Jordy van Kersten te activeren. "Jordy, je moet de ploeg sturen", riep Kerkhof luidkeels. De speler gaf daar amper gehoor aan en werd op het middenveld met zijn teamgenoten meerdere keren overlopen. Redichem had moeite met het spelen in de kleine ruimte, de 'lange bal' werd het ultieme aanvalswapen. In kort tijdsbestek viel het doek voor de Renkumers.

Nadat doelman Nick van Beek een strafschop had gestopt, viel de bal na een aantal seconden toch in het net en niet veel later stond het 1-3 door twijfelachtig ingrijpen. Rick Bochelman en Menno Diepenbroek stonden borg voor de doelpunten. Robin Wassink scoorde 1-4.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden