Mooi blok van Eskeep Rens v. O,

Volleybal vereniging VOLLVO begint goed na promotie

23 september 2022 om 11:38 Volleybal Deel je nieuws

OOSTERBEEK Nu de WK volleybal is begonnen gaat ook de midweek competitie weer van start in Valkenhuizen. Woensdag 21 september was het zover. Na de verplichte zomerstop zijn de competitiewedstrijden weer begonnen.

Vollvo is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de C poule en moest maar afwachten hoe dat zou gaan. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Eskeep, een team van gelijk niveau. Dat bleek ook wel in het spel. De eerste set ging redelijk gelijk op, al moest Vollvo wel even de zenuwen kwijt voordat men in hun spelritme kwam. Leuke aanvallen van beide partijen zorgden voor een leuke wedstrijd. Uiteindelijk ging Eskeep er met de winst vandoor en de set eindigde in 23-29.

Omdat er in Valkenhuizen op tijd wordt gespeeld en niet op setstanden, was de tweede set er een met een vervelende afloop, in verband met blessures voor Eskeep. De tweede set kwam Vollvo beter voor de dag. Men had weer vertrouwen in elkaar en de rust was wedergekeerd. Wederom ging het spel gelijk op, maar dit keer was Vollvo wel wat zekerder met het afmaken. Er werd netjes opgebouwd en de passes kwamen goed aan bij de spelverdeler. Zodoende kon men ook iets uitlopen. Tegen het einde van de set werd Eskeep geconfronteerd met twee vervelende blessures bij de stand 19-17 voor Vollvo. De behandeling duurde dusdanig lang dat de tijd om was en de wedstrijd werd afgesloten. Gezien het spelbeeld had Vollvo deze set ook zonder de vervelende blessures wel gewonnen.

Later op de avond moest er worden aangetreden tegen de nummer drie van afgelopen seizoen in de C poule, Chichrox, een onbekende tegenstander. Dat deze tegenstander op nummer drie was geëindigd was ook wel te zien in hun spel. Chichrox was al beter en verder met hun spel, ondanks het begin van de competitie. Desalniettemin gaf Vollvo redelijk weerstand, maar kon niet voorkomen dat de eerste set werd verloren van een betere tegenstander, 36-24. De tweede set was een hele spannende en Vollvo gaf prima partij. Het ging gelijk op en daar stond Chichrox toch een beetje raar bij te kijken. Wat men niet geloofde gebeurde toch, namelijk een welverdiende overwinning voor Vollvo met 28-27. Deze stand geeft wel aan dat er voor elk punt is gestreden, maar de beloning was er. Na promotie vier punten uit de eerste speelavond is een prima resultaat. Helaas was de spoeling van speelsters en spelers bij Vollvo dun, men was maar met zeven personen aanwezig. Toch al vier punten in de pocket.

Mocht je na het lezen van dit verslag ook willen beginnen met volleybal, schroom dan niet en kom op een donderdag om 20.00 uur eens kijken en meedoen in de sporthal aan de Van Spaenweg in Oosterbeek. Kijk voor meer informatie op www.vollvo.wordpress.com.