Afbeelding
Hagen Events

DorenFest, zaterdag 1/10 met 30 kramen

23 september 2022 om 12:57 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 1 oktober is het zover, het festival in Doorwerth; het DorenFest met wel 30 kramen waarin verenigingen en maatschappelijke instellingen zich presenteren aan de inwoners van Doorwerth, Heveadorp en andere belangstellenden. Locatie: Mozartlaan 2 en begin Bachlaan in Doorwerth vanaf 14.00 uur.

“Aanvankelijk hadden we twintig kramen gehuurd, maar dat bleek al snel te krap.” aldus Babs Heerschop van Renkum voor Elkaar, die de contacten met de kraamgebruikers heeft onderhouden. “Het liep zogezegd storm met aanvragen en we hebben nu een bont gezelschap van sportclubs, seniorenverenigingen, buurtzorg, kinderattracties en nog veel meer!  Daarin kunnen de kraamhouders zich voorstellen aan de aanwezigen. Want er bestaat veel meer in onze dorpen dan dat we weten.”

En dat allemaal onder genot van live- en electro-music op twee podia, met een drankje en een hapje en leuke attractie voor de kinderen. Een compleet festival in Doorwerth, dat is nog nooit vertoond.

Voor de muziekliefhebbers wordt er een zeer gevarieerd programma aangeboden door musici afkomstig (of uit de directe omgeving) van Doorwerth:

In de DJ-train van Frank Pouwer treden de volgende DJ’s op: Double G, Willowman & Miss DinOmyte, Mathijs Pouwer, Jesse Pieplenbosch en Daniel Williamsen.

En op een apart podium live muziek van DummonD, Heelsumse Harmonie, FAVST, Full Cook Ahead, The Clouds en Mo Blues en met all-over DJ Pim ten Have. Voor de exacte tijdstippen zie het programma op de site www.dorenfest.nl

Ook de brandweer Doorwerth draagt haar steentje bij door demonstraties te geven met de hoogwerker. En sportclubs geven demo’s zodat iedereen echt kan zien waar het om gaat. Maar ook kinderen kunnen zelf aan de slag door met elkaar een kunstwerk te maken onder professionele begeleiding of ze kunnen lekker luisteren naar een mooi verhaal uit de voorleestent van de bibliotheek. En als dat nog niet genoeg is; twee grote springkussen zijn beschikbaar om je heerlijk uit te leven.

Het gehele festival is voor iedereen GRATIS toegankelijk. Waar maak je dat nog mee?

“Het DorenFest is financieel mogelijk gemaakt door veel sponsoren. Veel bedrijven en instellingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om geldelijke of materiele steun te bieden voor dit evenement. Daarnaast is met de winkeliersvereniging voortdurend contact geweest om samen te werken en elkaar mogelijkheden te bieden. En dat is heel goed gelukt.” zo zegt Ton Marijnissen, één van de initiatiefnemers van dit festijn.

Om 14.00 uur wordt het DorenFest geopend door onze burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Thom Eerens. Want het festival is bedoeld voor jong en oud. U komt toch ook?

advertentie
advertentie